ZEYTİN MAHALLESİ MERKEZ CAMİİNDE AYLAR SONRA CUMA NAMAZI KILINDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 25 Şubat 2022 17:04
Okunma Sayısı : 876
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

         Görevli İmam-Hatip'in tayininin çıkmasından sonra herhangi bir görevlendirmenin yapılmadığı Zeytin Mahallesi Merkez Camiinde aylardır Cuma namazı kılınamıyordu. 25 Şubat 2022 günü Cuma namazı saatinden önce Cuma Selası okunması mahalle halkı tarafından sevinçle karşılandı. Vakit geldiğinde emekli bir İmam Hatip in cuma namazı için görevlendirildiği görüldü. havanın yağışlı ve soğuk olmasına rağmen genç yaşlı 30 kadar cemaat camide toplanarak görevli İmam-Hatip ile birlikte Cuma namazını eda ettiler. Özellikle yaşlı cemaat görevli İmam-Hatip'e  Allah Senden Razı olsun senin sayende bu hafta camimizde cuma namazımızı kılabildik dediler. Özellikle yaşı 70-80 olan cami cemaati biz bunca yıldır bu camide ilk defa bu kadar uzun süre cuma namazı kılamadık dediler. Bu konuda yetkililerin daha duyarlı olmasını istediler.

            Rabbimiz; Minarelerimizi Ezansız, Camilerimizi-Mescitlerimizi kapalı cemaatsiz bırakma...

            Rabbimiz,  Senin Camilerin-mescitlerinin kapalı kalmasında birileri kızacak, darılacak, alınacak diye bizleri söz söylemeden, kalemimizi kullanmaktan derdimizi anlatmaktan uzak eyleme...

“Bir kimsenin mescide alakasını görürseniz, onun mü’min olduğuna şehadet edin, zira Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inananlar imar ederler.” (Tirmizi, Tefsir, Sure 2. H. No 3092)


Bakara Suresi, 114. ayet: Allah'ın mescidlerinde O'nun isminin anılmasını engelleyen ve bunların yıkılmasına çaba harcayandan daha zalim kim olabilir? Onların (durumu) içlerine korkarak girmekten başkası değildir. Onlar için dünyada bir aşağılanma, ahirette büyük bir azap vardır.


Cin Suresi, 18. ayet: Şüphesiz mescidler, (yalnızca) Allah'a aittir. Öyleyse, Allah ile beraber başka hiçbir şeye (ve kimseye) kulluk etmeyin (dua etmeyin, tapmayın).



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş