YAKAKENT TE KIZILAY İŞBİRLİĞİ İLE KAN BAĞIŞI VE KIZILAY TANITIM ETKİNLİĞİ YAPILDI


Haber Kategorisi : Spor Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 03 Kasım 2022 20:08
Okunma Sayısı : 2316
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Yakakent Kaymakamlığı

      Yakakent İlçesinde Kızılay Haftası kapsamında 100. Yıl İlkokulu ve Kızılay işbirliği ile Kan Bağışı ve Kızılay Tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Abdüssamed KILIÇ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem ŞİMŞEK'in katılımı ile okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte hem 83 ünite kan bağışı alındı hem de öğrencilere Kızılay’ın faaliyetleri tanıtıldı.

Kızılay haftası 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda her yıl kutlanmaktadır. Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır. Kızılay haftası kutlamaları kapsamında Kızılay öncelikli olarak faaliyet alanlarına ilişkin yapılan çalışmalara ve ilkelere dair gençleri bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılmakta, Türkiye genelinde şiir, kompozisyon vb. yarışmalar düzenlenmektedir.

Tarih 11 Haziran 1868 Bir grup idealist Osmanlı hekimi bir araya gelerek bir dernek kura Önce Hilal-i Ahmer Cemiyeti daha sonra ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle “Kızılay” adını alan ülkemizin bu en köklü sivil toplum kuruluşu, o günden bugüne ülkemizdeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş