YAKAKENT SARIGÖL MAHALLESİNDE BOLLUK AŞI ETKİNLİĞİ


Haber Kategorisi : Kutlama Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 08 Mayıs 2022 11:47
Okunma Sayısı : 2797
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Yakakent Belediyesi

         6 Mayıs'tan başlayıp 7 Kasım'a kadar olan süre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini oluşturmaktadır. Çok eski dönemden bu yana Yaz günlerinin başladığı günler olarak kabul edilen & mayıs ve onu takip eden günler Hıdırellez günü olarak kabul edilir, bütün yaz mevsimi boyunca yapılacak tarımsal etkinliklerden en iyi ürün alınmak üzere bu günlerde BOLLUK AŞI pişirilir vatandaşlara dağıtılır, dualar edilir, çeşitli etkinlikler yapılır.

Yakakent İlçesi SARIGÖL Mahallesi sakinlerince de Hıdırellez etkinliği dolayısı ile bolluk aşı pişirildi. Havanın soğuk ve yağışlı geçmesi nedeniyle kapalı alanda yapılan etkinliğe Yakakent Kaymakamı Abdussamed KILIÇ, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA ,Belediye meclis Üyeleri, Siyasi parti ve STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programda önce camide Kur'an-ı Kerim okundu dualar edildi, daha sonra hep birlikte pişirilen aşlar yenildi.

      Yakakent belediye başkanı Hüseyin KIYMA yaptığı açıklamada; Biz biriz ve büyük bir aileyiz. İlçemiz Sarıgöl mahallemizde geleneksel olarak düzenlenen “Bolluk Aşı ” programına katılarak hemşerilerimizle bir araya gelip hasbihal ettik. İlgi alakalarından dolayı Mahalle Muhtarımız Sabri Baş'a ve hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.

Rabbim hayırlarını kabul etsin.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş