YAKAKENT KAYMAKAMLIĞINDAN KAMUOYUNA BİLGİLENDİRME


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 22 Temmuz 2022 17:50
Okunma Sayısı : 734
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Yakakent Kaymakamlığı

Kamuoyu Bilgilendirmesi 

17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 12.50 sıralarında ilçemizde meydana gelen denizde boğulma olayına müdahale etmek için gelen ambulansın olayın meydana gelmesinden 45 dakika sonra olay yerine ulaştığı ve 9 günlük bayram tatili süresince Aile Sağlığı Merkezine bağlı tek ambulansın hizmet vermediği yönünde bazı basın-yayın organlarında haberler yapılmış ve sosyal medyada paylaşımlarda bulunulmuştur.

Bilindiği gibi ilçemizde hastane bulunmamaktadır. Birinci basamak temel sağlık hizmetleri, Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi eliyle yürütülmektedir. Yasal olarak gerek Toplum Sağlığı Merkezinin gerekse Aile Sağlığı Merkezinin ambulans hizmeti sunma görev ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Ambulans hizmetleri, Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri uyarınca İl Sağlık Müdürlüğünce kurulan 112 Acil İstasyonları tarafından yerine getirilmektedir. İlçemizdeki ambulans hizmetleri de anılan yönetmelik uyarınca, Alaçam ilçesinde teşkil edilen 112 Acil İstasyonu tarafından sunulmaktadır. Ambulans hizmetleri, mesai mefhumu gözetilmeden 7/24 esasına göre yerine getirilmektedir. Bu minvalde, ilçemizdeki ambulans hizmetleri gerek bayram tatili süresince gerekse diğer zamanlarda kesintisiz bir şekilde yürütülmektedir. Aile Sağlığı Merkezinin, haberlerde ifade edildiği gibi bir ambulansı bulunmamakla birlikte görevleri arasında ambulans hizmeti sunma da yer almamaktadır.  

17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 12.50 sıralarında ilçemizde meydana gelen denizde boğulma olayına ilişkin ihbarın alınmasından sonra olay mahalline hem 112 acil sağlık ekipleri hem de kolluk birimleri derhal sevk edilmiş ve olaya müdahale etmeleri sağlanmıştır. Bahse konu olayın meydana geldiği andan itibaren 9 dakika içerisinde ambulans olay mahalline ulaşmıştır.

Ayrıca, ilçemiz nüfusunda özellikle yaz aylarında belirgin bir artışın yaşanması nedeniyle halkımızın denize girmesinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve meydana gelebilecek boğulma olaylarına zamanında müdahale edilmesini sağlamak amacıyla Kaymakamlığımızın girişimleri ile bir adet ambulansın denize girme sezonu süresince Yakakent ilçemize tahsis edilmesi sağlanmıştır. İlçemiz sahil bandı, burayı kullanmak isteyen vatandaşlarımızın emniyetleri için ilgili kurul kararı ile özel ve ticari araç trafiğine de kapatılmıştır. Ambulans, itfaiye ve emniyet birimleri gibi kamusal hizmet sunan kurumların araçlarının giriş-çıkışlarını sağlamak üzere iki farklı yerden giriş-çıkış noktası tahsis edilmiştir. Sahil bandı üzerinde meydana gelen olaylara, bu noktalardan herhangi bir gecikme ve aksama yaşanmadan zamanında müdahale edilmektedir. Yine, vatandaşlarımızın denize yoğun olarak girdiği bölgelerde, kolluk kuvvetleri tarafından düzenli olarak devriye faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Halkımızın can güvenliği için gerekli olan tedbirler ilgili kurumlarımız tarafından alınmaktadır.

Dolayısıyla, bayram tatili süresince ilçemizde ambulans hizmeti verilmediği ve 17 Temmuz 2022 Pazar günü meydana gelen boğulma olayına ambulansın 45 dakika sonra geldiğine dair haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş