YAĞMUR SUYUYLA KAVUN KARPUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ

Yağmur Suyu İle Kavun Karpuz Yetiştiriciliği


Haber Kategorisi : Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 03 Ağustos 2019 03:00
Okunma Sayısı : 2050
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



    Yağmur Suyu İle Kavun Karpuz Yetiştiriciliği
    01.08.2019 tarihinde Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve İl Müdürlüğümüz işbirliği ile yürütülmekte olan “Karpuz ve Kavun Yetiştiriciliğinde Mikro Havza Su Hasadı Yayım Projesi” tanıtım günü düzenlenmiştir. Etkinliğe Ondokuzmayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf DEMİR, İl Müdür Vekili Bayram AY, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı İdris MACİT, Şube Müdürleri, ilgili Oda ve Birlik Başkanları ile Teknik Personel katılım sağlamışlardır.


     Tanıtım günü,  projenin uygulama alanı olan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’ne ait Bafra  (Türbe Mahallesi) Deneme İstasyonunda yoğun bir katılımla gerçekleşmiştir. Tanıtım etkinliğinde açılış konuşmasından sonra ilk sözü Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr.İdris MACİT alarak, proje ve proje dâhilinde Enstitüde yapılan çalışmalar ile kısıtlı ve az su kullanarak yapılan yetiştiricilik hakkında bilgiler vermiştir. Akabinde Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi,Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı Prof.Dr.Yusuf DEMİR bir açıklama yaparak;suyun faydaları, ülkemizdeki su kaynakları, suyun tarımda kullanımı ve dünya üzerindeki su kaynakları ve bu kaynakların ekonomik şekilde kullanımı ve kıt olan bu kaynakların gelecek kuşaklara aktarılmasının önemi konularında bilgiler vermiştir.


Sonrasında söz alanİl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bayram AY, projede emeği geçenlere teşekkür ederek; kavun karpuz üretimi, Bafra ovasındaki mevcut yetiştiricilik, suyun ekonomik kullanımının önemi ve çiftçilerin, suyun ve sulamanın az olduğu yerlerde bu tip yetiştiriciliği dikkate almaları gerektiğini belirtmiş ve projenin ülkemiz tarımına hayırlı olmasını dilemiştir.


               Daha sonra Proje uygulama alanına geçilerek, Proje sorumlusu Zir.Yük.Müh.Demet YILDIRIM tarafından katılımcılara Proje, önemi,  kıt suyun en ekonomik şekilde kullanarak yetiştiricilik yapılması konularında bilgiler verilmiş ve akabinde katılımcılarla soru cevap şeklinde sohbet gerçekleşmiştir. Finalde ise Proje alanı katılımcılar tarafından gezilerek Kavun, Karpuz ve Fasulye yetiştiriciliği yapılan parseller görülmüştür.

                Erol BAŞ
 Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü







LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş