TRAKTÖRLERDE ROPS DEMİRİ HAYAT KURTARIR


Haber Kategorisi : Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 07 Mart 2024 12:11
Okunma Sayısı : 381
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

TRAKTÖRLERDE ROPS DEMİRİ HAYAT KURTARIR

        Gün geçmiyor ki traktör kazası haberleri duyuyoruz, özellikle eğimli arazide çiftçilik yapan vatandaşların traktör devrilmesi sonucu traktörün altında kalarak ezilerek can verdiklerini üzüntü ile duyuyoruz. Bu kazalarda can kaybını en aza indirmek için Rops demiri takılması çok önemlidir.

        Sürücü koltuğunun üzerinde yer alan ve traktör devrildiğinde yaşam boşluğu oluşturulmasını sağlayan Rops demiri, emniyet açısından büyük önem taşımaktadır. Traktör sürücüsü vatandaşların traktörlerinde yoksa Rops demirini taktırmalarını  var olanlarında can güvenliği için rops demirlerini çıkarmamaları çok önemlidir.

Traktörler, tarımsal faaliyetlerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Traktörler tarımda üretim ve etkinliği artırmak için kullanılan en hayati ancak bir o kadar da ölümcül araçlardır. 01.01.2001 tarihinden itibaren ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm traktörlerde kabin, devrilmeye karşı emniyet çerçevesi (ROPS) veya tenteli emniyet çerçevesi bulunması zorunluluğu getirilmiştir.

Dik araziler, eğimler, kaygan ve ıslak toprak koşulları, sürücü hatası, hatalı çalışma, ihmal ve diğer fiziksel bozukluklar nedeniyle traktör kazaları meydana gelebilmektedir. Ölümle sonuçlanan traktör kazalarında en çok yaşanan durum genellikle devrilme kaynaklıdır. Halen pek çok traktörün devrilme koruma sistemi (rops demiri,  traktör kabini) olmadan kullanılması devrilmeye bağlı ölümleri artırmaktadır. Traktör kullanıcılarımız maalesef çeşitli sebeplerden dolayı Rops demirini kullanmaktan imtina etmekte ya da çıkarmaktadır.

Sürücü koltuğunun üzerinde yer alan ve traktör devrildiğinde yaşam boşluğu oluşturulmasını sağlayan Rops demiri, emniyet açısından büyük önem taşımaktadır. Kıymetli üreticilerimiz Rops demirini can güvenliğiniz için lütfen çıkarmayın. Rops demiri kullanmak yaşama ve sevdiklerinize sımsıkı sarılmaktır. Rops demiri hayat kurtarır" dedi.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş