SENİN ÖĞRETMENLİK DİPLOMAN VAR SANA VEKİL ÖĞRETMENLİK VEREMEYİZ

.............


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 24 Kasım 2019 03:00
Okunma Sayısı : 2056
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

SENİN ÖĞRETMENLİK DİPLOMAN VAR SANA VEKİL ÖĞRETMENLİK VEREMEYİZ.

Okuduğum Meslek Lisesinin bir katkısı olarak daha Eğitim Fakültesinin ilk yılında Usta öğreticiliğe başlamıştım. Şubat 1987 ustaöğretici olarak öğretmenlikle ilk tanıştığım günlerdi. Yıllar geçti 1990 yılında Eğitim fakültesinden Coğrafya öğretmeni olarak mezun olduğum zaman her öğretmen adayı gibi benim de hedefim kadrolu atanmaktı.

 İlk sene maalesef atanamadım, bu durumda vekil öğretmenlik   başvurusu yapmak için İlgili kuruma gittim, kapıyı vurup kendimi tanıttım . Coğrafya Öğretmenliği bölümü mezunu olduğumu ve vekil öğretmenlik yapmak için başvuru yapmak istediğimi belirttim. Konuştuğum yetkili bir öğretmen olup öğretmenlikten idareciliğe yükselmiş bir şahsiyet olarak bana ’’Hocam siz Eğitim Fakültesi bitirmiş Öğretmenlik Diploması olan bir öğretmensiniz biz size vekil öğretmenlik veremeyiz’’ dediğinde başımdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi oldum. Bu sözü ile bu yetkili beni övdü mü? Yoksa bana sövdü mü? Bilemedim!

 Demek ki okuyup öğretmenlik diploması alarak hata yapmışız. Lise, Yüksek Okul, Diğer Fakülte mezunu olsam Vekil öğretmen olabiliyorum ama Öğretmenlik diploması ile Vekil öğretmenlik yapamıyorum, aslında durum tam tersiydi. Şunu çok iyi biliyordum ki o yıllarda Lise, diğer yüksekokul mezunlarının yanında Eğitim Fakültesi bitirmiş arkadaşlar vekil öğretmenlik yapıyorlardı. Aslında bu işin başka çözüm yolları da vardı ama ben tenezzül etmedim. Onları vicdanları ile başbaşa bıraktım ve oradan ayrıldım. Tabi şimdiki aklım olsaydı yazılı dilekçemi verir sayın müdürüm dediğinizi dilekçemin üzerine yazabilir misiniz derdim...

 O yıl da  Meslek Lisesi mezunu olarak yaptığım Ustaöğreticik  görevini yaptım, akşamları da köy kahvesinde tost yapıp satarak harçlığımı kazandım. Muhannette muhtaç olmadan bir yıl bu şekilde geçtikten sonra Allah Devletimize zeval vermesin 1991 yılında öğretmen olarak atandım ve mesleğime başladım.
1994 yılı 24 Kasım öğretmenler gününde Öğretmenler günü anma programında Genç Öğretmenler adına konuşma yapma görevi bana verilmişti , o gün kendime bir zamanlar vekil öğretmen görevi bile alamamıştın, şimdi genç öğretmenler adına konuşuyorsun dedim.

Görev yaptığım 28 yıllık öğretmenlik yaşantım boyunca 28 kez öğretmenler günü kutladık her seferinde bir gün de olsa tebrikler aldık, alkışlandık, çiçekler, çikolatalar ikramı aldık. Günlerce çalıştık programlar hazırladık, kimimiz konuşma yaptık, kimimiz koroda şarkı ,türkü söyledik, saz çaldık, oyun oynadık, bazen memnuniyetle bazen de zorunluluktan günümüzü kutladık, herkesi her zaman aynı şekilde mutlu etmek zordur …

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ VESİLESİYLE,

VEFAT ETMİŞ TÜM ÖĞRETMENELRE ALLAH’TAN RAHMET,

EMEKLİ OLMUŞ YAŞAYAN ÖĞRETMENLERE SAĞLIKLI, MUTLU, HUZURLU UZUN BİR ÖMÜR,

GÖREVİ BAŞINDA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERE KOLAYLIK VE BAŞARILAR,

ÖĞRETMEN DİPLOMASI OLUP ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİN BİR AN ÖNCE ATANMALARINI TEMENNİ EDİYOR

TÜM ÖĞRETMENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM…

Eğitimci-Yazar-Editör: Salih Zeki İLERİ
Whats App Haber-Bilgi hattı:05325084339
e-Posta:[email protected]






LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş