SASKİ ESKİ SU DEPOLARINI YENİLİYOR


Haber Kategorisi : Güncel Haberler
Yayınlanma Tarihi : 12 Aralık 2023 14:15
Okunma Sayısı : 1170
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun Büyükşehir Belediyesi

SASKİ ESKİ SU DEPOLARINI YENİLİYOR

         Yeni içme suyu hatları ile sağlıklı su akışını sağlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), yeni su depoları ve sondaj kuyuları ile de kaliteli içme suyuna erişimi kolaylaştırıyor. SASKİ ilçelerin kırsal mahallerinde yaşayan vatandaşlara temiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hizmeti vermek amacıyla 4.5 yılda 260 su deposu inşa edip 97 sondaj kuyusu açtı. Arıtma tesisleri, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları, derin kuyu sondajları ve su depolarıyla Samsun'un güçlü bir altyapıya kavuşması için çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde de yaşam kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Samsun’un 17 ilçesindeki içme suyu sorunlarının büyük kısmını çözen SASKİ Genel Müdürlüğü, mahalleleri yeterli miktarda kaliteli suya kavuşturabilmek için çözümler üreterek projelerini hızla yatırıma dönüştürüyor. 4.5 yılda yüzlerce mahallede vatandaşların uzun yıllardır süren su hasretini dindiren SASKİ ekipleri, yılsonuna kadar 79 mahalleyi daha suyla buluşturabilmek için alt yapı çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Kuyulardan çıkarılacak suyun depolanıp kalitesinin artırılması için SASKİ, bu dönemde çok sayıda da su deposu da inşa etti.

Bu kapsamda Alaçam’da 8 içme suyu deposu ve 10 sondaj kuyusu, Yakakent’te ise 3 içme suyu deposu ve 1 sondaj kuyusu yapıldı. 

Alaçam merkezi ile  Etyemez mahallelerindeki kuyulardan güçlü pompalarla çekilen su, arıtma tesislerine aktarırken, diğerleri ise en yakındaki depolara iletiliyor. Burada arıtılarak kalitesi artırılan su, ardından da şebeke hatlarına veriliyor. 

Çarşamba ilçesi Yaycılar Mahallesi’ndeki 30 metre ayak yüksekliğinde ve 100 metreküp hacmindeki 35 yıllık içme suyu deposu yıkılarak. Yerine de aynı özelliklerde daha sağlam ve dayanıklı yeni bir depo yapılacaktır.





LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş