SAMSUN VALİSİ DOÇ.DR.ZÜLKİF DAĞLI'NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 07 Mart 2022 17:40
Okunma Sayısı : 1172
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun Valiliği

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif DAĞLI’nın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Mesajı

Emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, insanlığın umudunu yeşerten kadınlarımızın ‘Dünya Kadınlar Günü’ kutlu olsun.

Kadınlar, tarihimizde her zaman toplumun merkezinde yer almıştır. Toplumu dönüştüren ve yön veren Türk kadını, siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel vb. yaşamın her alanında etkisini sürdürmeye devam etmektedir.

Kadınların toplumsal statüsü, toplumların önemli gelişmişlik ölçütlerinden biridir.  Kadına verdiği değerin bir nişanesi olarak birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıyan Devletimiz, bugün de toplumsal yaşamın her alanında kadınların güçlenmesini sağlama amacıyla dönüştürücü ve sürdürülebilir adımlar atmaya devam etmektedir.

Samsun Valiliğimiz himayelerinde; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşları ve STK’larımızla iş birliği içinde yürütülen faaliyetler, kadınlarımızın gücüne güç katmaktadır. Kadın, aile ve çocuk hakları ile ilgili temel sorunların tespiti ve çözümü için kültür ve medeniyet merkezli önerilerle, insan hakları temelinde güçlü aile, güçlü toplum modelinin inşasına yön verecek politikalar geliştirmek üzere başkanlığımda oluşturulan İl Kadın, Aile ve Çocuk Koordinasyon Kurulu çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Bu gelişmelerin yanı sıra kadın girişimciliğinin en güzel örneğini teşkil eden, kadınların sosyo-ekonomik olarak güçlenmesinde önemli bir rol üstlenen, kadın istihdamının artmasında ve özellikle kırsal alanda yaşayan kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları noktasında etkili olan Kadın Kooperatiflerimizi de desteklemeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, üreten, emek veren, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş