SAMSUN İL MÜFTÜ YARDIMCISI ŞİRİN MTAL ÖĞRENCİLERİNE KONFERANS VERDİ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 10 Mart 2022 21:09
Okunma Sayısı : 814
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

       10 Mart 2022 perşembe günü Alaçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine okulun çok amaçlı salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Samsun İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu ŞİRİN tarafından bir söyleşi gerçekleştirildi.

       İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu ŞİRİN, modern dünyanın kadına yüklediği anlam ile İslam'ın yüklediği anlam arasında çelişki bulunduğunu söyledi. Kadın ve erkeğin toplumda ayrı biyolojik özellikleri, duyusal kabiliyetleri bulunan insan türleri olduğunu belirten Akbulut, "İslam dini cinsiyete değil, insanlığa odaklı bir dindir. Hz. Adem ve Havva'nın çocukları Allah karşısında ırkları, dilleri, renkleri ne olursa olsun, sadece kul olma paydasında eşitlerdir." ifadesini kullandı. 

   İslam'ın, vahyin söylediği pencereden kadın ve erkek eşit değil, eşdeğerdir. Haklar, Allah'ın kendine sunduğu imkanlar bağlamında elbette ki eşittir, Allah'ın katında değeri aynıdır ama hakları ve sorumluluklarını tartışabiliriz. Kadın haklarının peşinde koşmaya çabaladığımız bazı yanlış adımlar kadar sorumluluklar takip edilemedi. Hak arayışı, beraberinde sorumluluk getirir. Biz hep hak odaklı arayışın peşine düştüğümüz için sorumluluklarımızı ihmal ve ihlal etmeye başladık. İslam'ın çizdiği pencerede bu sorumluluklarla beraber bir adalet anlayışı geliştirmeliyiz. Kadın ve erkek arasındaki eşitliği değil, kadın ve erkek arasındaki adaleti tesis edebilmeliyiz.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş