SAMSUN DA ALAÇAM OT YEMEKLERİ FESTİVALİ YAPILDI

......


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 18 Nisan 2015 03:00
Okunma Sayısı : 3867
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



       18 Nisan 2015 tarihinde Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde, Samsun Sevgi Gölü çevresinde düzenlenen Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali etkinliğine Alaçam Kaymakamlığı ve Alaçam Belediye Başkanlığı olarak katıldık. Yapılan etkinlik çerçevesinde Alaçam İlçemize özgü yöresel ot çeşitlerimizden yapılan çorba, yemek ve börek çeşitlerimiz ile birlikte ilçemizi en iyi şekilde edilmiştir.





          Ot Yemekleri Festivali etkinliğinde açılan standımıza gezen ve ilçemizde yetişen ot çeşitleri ve yemekler konusunda bilgi alan Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN'e standımız yanında kurulan masada ilçemize özgü otlardan yapılan çorba ve börek çeşitlerinden ikramda bulunulmuştur.



        Yapılan etkinliğe Alaçam Belediye Başkanımız Hadi UYAR, Belediye BaşkanYardımcımız  Mustafa SÖYLEMEZ, İlçe Koordinatörümüz Yusuf BAŞ, Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticimiz Satu ER ile birlikte Alaçam Halk Eğitim Merkezinde kayıtlı bayan arkadaşlarımız katılmışlardır. Ot Yemekleri Festivali etkinliğinde yapılan yarışma neticesinde ilçemize temsilen katılan  Suna YILMAZ yapmış bulunduğu KAZIYAK yemeği ile üçüncü olarak başarı kazanmıştır. Belediye Başkanımız Hadi UYAR festival sonucunda yaptığı konuşmada, Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali çerçevesinde Alaçam'dan gelerek bu etkinlik çerçevesinde ilçemizde yetişen ot çeşitleri ile yaptıkları çorba, yemek ve börek çeşitleri ile ilçemizin tanıtımı konusunda yaptıkları bu özverili çalışmaları ve başarılarından dolayı çalışanlara teşekkür etmiştir.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş