SAMSUN'A BATI YAKASINDAN GİDEN HALK OTOBÜSÜ VE DOLMUŞLARA DURAK SIKINTISI


Haber Kategorisi : Güncel Haberler
Yayınlanma Tarihi : 30 Aralık 2022 21:03
Okunma Sayısı : 2507
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

        15 yıllık ilçelerden Samsun'a yolcu çeken Halk Otobüsü ve Dolmuş Minibüslerin şehir içine girme yasağı bitti sıkıntı kalmadı derken daha iki gün oldu yeni sorunlar ortaya çıktı. Batı yakası olarak  bildiğimiz Samsun'un batı kesiminden Yakakent, Alaçam, Bafra ve Ondokuzmayıs ilçelerinden Samsun'a giden Halk Otobüsü ve Dolmuş Minibüsler için sadece üç (3) yerde durma yolcu indirme ve bindirmeye izin verildiği bilgisine ulaştık. Bu dört ilçeden gelen Halk otobüsü ve Minibüsler;

1-OMÜ sapağı Eczaneler yanında,

2-Türkiş'te 

3-Karayolları  sapağında yolcu indirme ve bindirmek için durmalarına izin verilmiş. Bu noktaların dışında yolcu indirmek ve bindirmek için  araç durduğu zaman cezai işlem uygulanıyormuş. 

       Bu durum vatandaşlar içinde çok fazla bir kolaylık sağlamadı. Merkezde inecek ve binecek yolcular dışında yol üzeri inecek ve binecek yolcular evlerine ve iş yerlerine gidebilmek için yine dolmuşa ve tranvaya binmek zorunda kalacaktır. Çünkü OMÜ sapağından Cumhuriyet Meydanına kadar tam 18 adet tranvay durağı var.( Körfez bölgesi, Pelitköy, Kurupelit, Yeni Mahalle, Atakent, Çobanlı, Ömürevleri, Türkiş, Mimar Sinan, Atakum Belediyesi, Karayolları, Güzel Sanatlar, Baruthane, Fener, Gençlik Parkı, Liman, Büyük Cami, Cumhuriyet Meydanı.) Samsun Büyükşehir Belediyesi vatandaşların lehine bir uygulama yapmak istiyorsa İlçelerden gelen yolcu taşıyan araçların durak sayılarını mutlaka arttırması gerekiyor, yoksa yapılan bu hizmet yarım kadük bir hizmet olur. Batı yönündeki ilçelerden gelen araçlar için 3 durak belirlenirken Doğu yönündeki ilçelerden gelen araçlar için 7 durak yeri belirlendiği bilgisi bize ulaştı eğer böyle ise büyük bir haksızlık yapılmış olmaktadır. Çünkü Samsun'a girişte Batı Yakası olarak bilinen Atakum Belediyesi alanı daha uzun bir şerit yerleşim yeri durumunda. 

       Bu konuda başta şoförler cemiyetleri olmak üzere Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve diğer sivil toplum örgütleri ve Samsun Milletvekillerini bu konu ve Alaçam ve Yakakent Dolmuşlarının Bafra' şehir merkezine girmesine izin verilmesi hususunda  mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyoruz.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş