KAYMAKAM KILIÇ YAKAKENT İTFAİYE İSTASYONUNU ZİYARET ETTİ


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 25 Ağustos 2023 20:32
Okunma Sayısı : 608
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

KAYMAKAM KILIÇ YAKAKENT İTFAİYE İSTASYONUNU ZİYARET ETTİ

         Samsun Büyükşehir belediyesi olmadan önce tüm Belediyelerin İtfaiye ekipleri vardı kendi çaplarında çıkan yangınlara ve diğer durumlara müdahale ediyorlardı. Samsun Büyükşehir belediyesi olduktan sonra küçük ilçelerdeki itfaiye istasyonları kapatılıp büyük ilçelere İtfaiye birimleri kurulmuştu. Bulunduğumuz yörede Alaçam ve Yakakent İtfaiye birimleri kapatılmış Bafra İtfaiye Gurup Amirliği kurulmuştu.

         Merkezden alınan bazı kararlar kırsalda aynı karşılığı bulmuyordu. Çünkü Alaçam ve Yakakent'in en uzak köyleri Bafra'ya yaklaşık 80 km uzaklıktaydı bu köylerde çıkan yangınlara müdahale edecek araçlar olay yerine 1 saatte ulaşabilirken zaten bu kadar zamanda yanan ev, samanlık vb. yerler tamamen kül oluyordu. Bu durumun farkını gören büyükşehir belediyesi ilçelerde de yangınlara kısa zamanda ilk müdahaleyi yapacak itfaiye istasyonları kurmaya karar verdi. Bu kararın ardından  Yakakent ilçesine İtfaiye istasyonları yapılması için çalışmalar başladı ve kısa sürede bina yapılarak itfaiye aracı ve diğer ekipmanlarla personel tahsisi yapıldı.

       Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımı yapılan, 1 ay önce Yakakent ilçesinde hizmet vermeye başlayan yeni İtfaiye Hizmet Binasını ve itfaiye teşkilatını ziyaret eden Yakakent Kaymakamı Abdüssamed KILIÇ, Türkiye’nin Ateş Savaşçıları olarak görev yapan İtfaiye Erlerinden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş