KAVAK’TA MENEMEN FESTİVALİ YAPILDI


Haber Kategorisi : Güncel Haberler
Yayınlanma Tarihi : 09 Ekim 2022 20:56
Okunma Sayısı : 2021
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi


       KAVAK’TA MENEMEN FESTİVALİ YAPILDI

Kavak Belediyesi, kendine has damak tadı ile isim yapan ilçenin yöresel yemeği Çakallı Menemeni daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla “ Menemen Festivali “ düzenledi.

“Menemen bizim kültürümüz” sloganıyla düzenlenen Festival’de Kavak coşkulu kalabalığa ev sahipliği yaptı. Çerkez Ekrem Bey Parkında kurulan stantlarda gelen misafirlere beş saat boyunca festival alanında bir ton domates, 5 bin yumurta ve 80 kilo tere yağ 75 kilo baharat kullanılarak özel kaplarda pişirilen sıcak Çakallı Menemeni ikramı yapıldı. Ardından Kardelen Düğün Salonunda Halk Konseri verildi. 

Belediye ve Kavak Yerel Eylem Grubu işbirliği ile düzenlenen 3. Geleneksel Menemen Festivaline katılanlara ve festivalin başından sonuna destek veren herkese teşekkür eden Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “ Pandemi nedeniyle uzun süre yapamadığımız Menemen Festivalimizi bu yıl 3.kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa bir süre önce yaptığımız Yaşar Doğu Güreş Festivali ve Yaz Şenlikleri gibi Menemen festivalimizde halkımızdan büyük ilgi gördü. Gün boyunca gerek hemşerilerimizi ve gerekse dışarıdan gelen misafirlerimizi ağırlayıp kendilerine meşhur yöresel yemeğimiz Çakallı menemeni ikram ettik. Akşam ise yerel sanatçılarımız güzel yorumlarıyla mükemmel bir konserde halkımızla birlikte güzel anlar yaşadık. “ dedi

Festivallerin birlik ve beraberliğin pekişmesinde önemli rol oynayan etkinlikler olduğunu ifade eden Sarıcaoğlu, “İlçemizin kardeşliğine katkı sunan bu tür organizasyonları ve kültürümüzün yaşatılmasını önemsiyorum. İlçemizin değerlerinin önce kendi halkımızca bilinmesi sonra dışarıya tanıtılmasında bu tür festivallerin önemli bir yeri var. Bu etkinlikler gönüllerimizi buluşturan özelliği ile de çok kıymetli. Halkımız da genciyle, yaşlısıyla buraları boş bırakmamaya çalışıyor. Yaşadığı ilçeye sahip çıktığını göstermeye çalışıyor. Bundan daha güzel ne olabilir” diye konuştu.


+



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş