İSTANBUL'UN FETHİNİN 570.YILI ALAÇAM DA KUTLANDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 31 Mayıs 2023 16:38
Okunma Sayısı : 529
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Diğer

İSTANBUL'UN FETHİNİN 570.YILI ALAÇAM DA KUTLANDI

      Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda Alaçam Osman Tural İmam hatip Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan  program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra okulun öğrencisi tarafından Kur'anı Kerim tilaveti okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Osman Tural İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Necla Elibol yaparak şunları söyledi: Tarihin altın sayfalarında yer alan önemli hadiselerin en önemlilerinden birisi de şüphesiz İstanbul’un Fethi olayıdır. Her sözü ve  haberi doğru olan Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.), yüzyıllar sonra meydana gelecek tarihi olaylara ışık tutmuş ve İstanbul’un fethedileceğini haber vererek şöyle buyurmuştur: “İstanbul (Kostantiniyye) elbette feth olunacaktır. O’nu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun askeri de ne güzel askerdir.”dedi.
Program İstiklal ve Fethi ile ilgili slayt gösteriler, Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten kompozisyonlar, şiirler okundu, Okul öğrencilerinden oluşan koro tarafından eserlerin seslendirilmesi ile devam etti. Program, okulda İstanbul'un Fethi Haftası etkinlikleri içerisinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilmesi ile sona buldu.

Programa Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Belediye Başkan İlyas Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yaşar Görmez, İlçe Emniyet Müdürü Erol Can Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özkurt, İlçe Müftüsü Orhan Bal, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş