HAYVANSEVERLERİN SOKAK HAYVANLARI İÇİN YAPTIĞI BARINAKLARI YAKTILAR


Haber Kategorisi : Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 18 Şubat 2021 23:40
Okunma Sayısı : 1184
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

      

       Canik Hayvanseverler Derneği ile gönüllü hayvanseverler tarafından sokak hayvanları için yapılan barınaklar kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi.

         Canik Hayvanseverler Derneği, can dostları için Samsun'un çeşitli bölgelerine barınaklar yapıyor. Canik ilçesinin yanısıra İlkadım ilçesinde 2 noktaya gönüllü hayvanseverler ile birlikte sokak hayvanları için 25 odalı barınaklar yaptıklarını belirten Canik Hayvanseverler Derneği Başkan Yardımcısı Nusret Soykan, ''Can dostlarımızı beslemeye gittiğimizde gördüğümüz manzara bizleri çok üzdü. Sokak hayvanları için yaptığımız kulübeler kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verilmişti'' dedi.

‘DOĞANIN BİR PARÇASIYIZ’

'Bunun adı vicdansızlık' diyen Soykan, ''Sokak hayvanları çaresiz bir şekilde ve zorlu kış şartları altında yaşam mücadelesi veriyor. Bizler de dernek üyelerimiz ve gönüllü arkadaşlarımızla birlikte can dostlarımızın daha iyi şartlarda kış ayını geçirmelerini sağlamak amacıyla kulübeler yaptık. Kimseye zararı olmayan sokak hayvanlarının kulübelerini ateşe vermek kime ne katkı sağlayacak? Vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Hepimiz birer can taşıyoruz ve hepimiz doğanın bir parçasıyız. Canlarımıza zarar vermek yerine onlara sahip çıkmalıyız'' diye konuştu.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş