“EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE”


Haber Kategorisi : Gerze-Dikmen-Durağan Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 13 Ekim 2022 21:52
Okunma Sayısı : 1129
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Dikmen Kaymakamlığı

DİKMEN İLÇESİNDE EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE  PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI

          İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen “EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE” projesi uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları  Dikmen İlçesi Ercüment Türkmen Anadolu lisesi konferans salonunda Kaymakam Feyza Nur KILIÇ'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kaymakam Kılıç başta olmak üzere katılımcı kadınlarımız KADES ve UYUMA uygulamasını indirerek konunun önemine dair farkındalık sağladılar.

        İçişleri Bakanlığı ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla En İyi Narkotik Polisi: Anne projesini hayata geçirdi.

"Kıymetli anneler, her şey sizin elinizde. Çocuklarımızı korumak, onları bu zehirden uzak tutmak için bu mücadeleyi birlikte vermeliyiz. Bizler dışarıda onlara bu zehrin ulaşmasını engellemeye çalışırken sizlerin de içeride çocuklarınızın davranışlarını izlemenizi, bizimle iletişim halinde olmanızı ve bu mücadelede bize kılavuzluk etmenizi istiyoruz. Sizlerin feraseti ve evlatlarınıza olan sonsuz sevginizle bu mücadeleyi başaracağımıza inanıyoruz. Şimdi haydi, hep birlikte iş başına." İlk uyuşturucuyu yüzde 74 oranında arkadaşları temin ediyor. Uyuşturucuya başlayan en riskli yaş gurubu yüzde 71'lik oranla 15-24 yaş aralığındaki gençler.  Aile ve kişinin eğitim düzeyi arttıkça, uyuşturucu kullanma oranı da düşüyor.





LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş