EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYAN 36 HAFIZ İÇİN İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ


Haber Kategorisi : Hutbeler ve İbretlik Hikayeler
Yayınlanma Tarihi : 06 Kasım 2023 13:10
Okunma Sayısı : 772
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Kavak Belediyesi

EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYAN 36 HAFIZ İÇİN İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ

    Kavak’ta ilk kez yapılan hafızlık icazet törenine katılanlar salona sığmadı. Büyük bir manevi coşku içinde geçen programda

İsrail’in Gazze katliamları da kınandı. Kavak İlçe Müftülüğüne bağlı Yaşar Doğu Kur’an Kursunda eğitimlerini tamamlayan 36 kursiyer için Hafızlık İcazet Töreni düzenlendi. Kardelen Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçede ilk kez yapılan icazet törenine yoğun ilgi nedeniyle misafir ve davetliler 1.500 kişilik salona sığmadı. Büyük bir manevi iklimin yaşandığı programda ilahi dinletileri ve semazen gösterileri konuklara duygu dolu anlar yaşatırken Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından genç hafızlar, tekbirler eşliğinde öğreticilerin eşliğinde tören alanına geldi.

 İsrail’in Gazze’de Müslümanlara karşı acımasızca yaptığı saldırı ve kıyımların lanetlendiği programa Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Çevre İlçelerin Müftüleri, Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Siyasi Partilerin Başkanları, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Programda konuşan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, hafızlığın her kişiye nasip olmayacağını ifade ederek hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin her türlü  takdiri hak ettiğini kaydetti. Sarıcaoğlu, şöyle devam etti: “Bugün burada Hafızlık Kursunu başarıyla tamamlayan 36 evladımızın icazet töreni gibi çok anlamlı bir etkinlik için bir  araya geldik. ‘Hâfız olup da Kur'ân okuyan kimse meleklerle beraberdir’ hadisinde bildirildiği gibi, hâfız her an meleklerle birlikte, meleklerin arasında, meleklerle iç içedir. Çünkü meleklerin en çok ilgi duydukları olay, Kur’an’ın okunduğu ve dile getirildiği yerlerdir. Kavak Müftülüğümüz de bu hadisi Şerif ışığında açtığı kursla son üç yılda ilçemizde 100 hafız yetiştirerek çok kutlu bir görevi yerine getirmiştir. Müftülüğümüz kurslarında halen 60 evladımız hafız olarak yetişmek üzere kurs görmektedir. Hepsinin başarıları daim olsun. Dünyada bir insana bundan daha büyük bir nimet nasip olmaz. Hafız olmak azim, sabır isteyen hayırlı bir iştir. Hepinizi tebrik ediyorum. Emeği geçen hocalarımızı, ailelerinizi, Diyanet teşkilatındaki arkadaşlarımızı kutluyorum. “



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş