DURAĞAN DA RAMZAN DA İMAMSIZ KÖY-CAMİ KALMAYACAK


Haber Kategorisi : Gerze-Dikmen-Durağan Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 25 Mart 2022 22:35
Okunma Sayısı : 852
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Durağan Kaymakamlığı

DURAĞAN KÖYLERİ RAMAZAN AYINDA İMAMSIZ KALMIYOR

DURAĞAN KAYMAKAMLIĞIN'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

İlçemizde yapılan son atamalar neticesinde din görevlisi olmayan köy sayımız giderek azalmış durumdadır. Ancak eksiklerimiz ve vatandaşlarımızdaki yoğun beklenti üzerine mübarek Ramazan Ayı’nda imam talep eden köylerimize yardım etmek maksadıyla bir çalışma başlatmış durumdayız. 

Buna göre;

- Durağan İlçe Müftülüğümüz, imam hatip lisemizdeki öğrencilerimizden ve bunların dışındaki imamlık bilgisi olan mezun vatandaşlarımızdan bir liste oluşturmuştur.

- Hali hazırda din görevlisi kadrosu boş olan köylerimiz, muhtarları aracılığıyla kendileri bir isim belirleyerek Müftülüğümüze sunabilecektir. Müftülüğümüz önerilen kişiyi hocalık yapmak üzere dini hizmeti açısından uygun bulursa öneri kabul edilecektir.

- Ayrıca din görevlisi isteyen ama aday bulamayan köylerimiz de yine muhtarları aracılığıyla Müftülüğümüze giderek Müftülüğün hazırlamış olduğu listeden bir hocamızı seçebileceklerdir.

- Bu kapsamda görevlendirilecek din görevlilerine belirli bir kısım ödeme Kaymakamlığımız tarafından yapılacak olup, kalan ödeme köylerimiz tarafından karşılanacaktır. 

- Ayrıca Ramazan Ayı boyunca görevli hocanın konaklama ve diğer imkan ve ihtiyaçları da çalışacağı köy tarafından karşılanacaktır.

Programın koordinasyonunu Durağan İlçe Müftülüğü yürütecek olup, şartlara ve sürece dair ayrıntılı bilgiler için muhtarlarımızı Müftülüğümüze davet ediyoruz.

Hayırlı Ramazanlar…

T.C. DURAĞAN KAYMAKAMLIĞI


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş