DURAĞAN DA EVLENECEK ÇİFTLERE ÇEYİZ BOHÇASI HEDİYE EDİLECEK

“Evlenecek Eşlere Çeyiz Bohçası Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Projesi”


Haber Kategorisi : Gerze-Dikmen-Durağan Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 28 Nisan 2022 18:51
Okunma Sayısı : 1043
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Durağan Kaymakamlığı

     DURAĞAN DA EVLENECEK ÇİFTLER İÇİN HAZIRLANAN ÇEYİZ BOHÇALARI HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN SYDV YE TESLİM EDİLDİ

       Durağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği halinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Evlenecek Eşlere Çeyiz Bohçası Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Projesi” kapsamında İlçede sınırları içerisinde maddi durumu iyi olmayan evlilik çağındakilere hediye amaçlı düğün bohçaları hazırlandı..  

Bu proje ile Durağan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki usta öğretici ve kursiyerler ile evlenecek olanlara hazırlanan, el emeği göz nuru ürünler ile yeni kurulan aile birliklerine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Aynı zamanda yörenin el sanatlarını genç kızların çeyiz bohçasına koyarak geleneksel kültürü tanımaları ve gelecek kuşaklara aktarılması hedeflenmiştir. 

Proje kapsamında 17 adet çeyiz bohçası Durağan Kaymakamı Ahmet TOZLU ve diğer yetkililerin katılımlarıyla Durağan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından maddi durumu iyi olmayan evlilik çağındakilere verilmek üzere teslim alınmıştır. 

Bu kıymetli bohçaların yanına aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınzca da uygun görülen ek bir hediye daha konularak takdim edilecektir.  

İlgili kurumlarımıza teşekkür ederiz. Hayırlı olsun.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş