DÜNYA 2. GÜREŞÇİ MUSTAFA OLGUN'A YAKAKENT'TE MUHTEŞEM KARŞILAMA


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 06 Kasım 2023 19:58
Okunma Sayısı : 710
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Yakakent Belediyesi

DÜNYA 2. GÜREŞÇİ MUSTAFA OLGUN'A YAKAKENT'TE MUHTEŞEM KARŞILAMA

       Dünya 2.si Olgun’a Memleketi Yakakent’te Coşkulu Karşılama

Arnavutluk’ta 23-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonasında 97 kg da Dünya 2. cisi olan Mustafa OLGUN için Yakakent Kaymakamlığı, Yakakent Belediyesi ve Yakakent Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile ilçe Cumhuriyet Meydanında karşılama töreni düzenlendi. Uzun araç konvoyu ve meşalelerle ilçeye giriş yapan Olgun’u davul zurna eşliğinde yoğun bir kalabalık ilçe meydanında karşıladı. İlk olarak Yakakent Kaymakamımız Abdüssamed Kılıç ve  Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'yı makamında ziyaret eden Olgun daha sonra protokol üyeleri ile birlikte tören alanına geçiş yaptı. 

Törende konuşan Kaymakam Abdüssamed Kılıç, Türk halkı olarak sevinç ve gururu bir arada yaşadıklarını, elden edilen başarıdan dolayı memnun olduklarını dile getirdi. 

Ardından konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent Belediyesi’nin özellikle güreş sporuna büyük destek verdiğini, alınan başarı ile Türk halkı ve Yakakentli hemşehrilerimiz gururu ve sevinci yaşadıklarını ifade etti.

Başkan Hüseyin Kıyma konuşmasında şunları söyledi;

 “Ata sporumuz olan güreşe verdiğimiz önem ve emeklerin meyvesini almanın gururunu yaşıyoruz. Mustafa kardeşimizin göstermiş olduğun başarı bizlerin yüreklerini kabarttı ve Türk halkını büyük bir şekilde gururlandırdı. Şahsım, Yakakentli vatandaşlarımız ve tüm Türk Milleti adına kendisinden Allah razı olsun. Emeği geçen, katkıda bulunan ve destek veren herkese buradan teşekkür etmek istiyorum. Gururumuzsun. Bundan sonraki turnuvalarda da başarılarını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Gençlik Spor İlçe Müdürü Mahmut Orhan, Mustafa Olgun'u tebrik edip, ata sporumuza emek vererek başarı getirdiği için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Dünya 2.cisi Mustafa Olgun’a Cumhuriyet altını takdim ederek başarılar diledi.

Toplu resimlerin çekilmesinin ardından Mustafa Olgun ilçe meydanında uzun araç konvoyu ile hemşehrilerini selamladı.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş