DAĞLIK KARABAĞ I ERMENİSTAN DAN KURTARIRKEN RUSLARA KAPTIRMAYALIM

..................


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 06 Aralık 2020 03:00
Okunma Sayısı : 2491
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

 DAĞLIK KARABAĞ I ERMENİSTAN DAN KURTARIRKEN RUSLARA KAPTIRMAYALIM

     30 yıl önce Ermenistan tarafından Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesi işgal edilince hiç kimsenin sesi sedası çıkmamış Minsk gurubu konuya kaplumbağa hızında bir çaba göstermiş hiçbir sonuç elde edememişti. Batının yanında olduğunu gören Ermenistan fırsat bulduğu her an Azerbaycan topraklarına saldırıyor sürekli kaşınıyordu. Türkiye’nin de verdiği destekle Azerbaycan ordusu yıllar süren iyi bir hazırlık yapmıştı.
 Ermenistan’ın yaptığı son saldırıların ardından Azerbaycan Ordusu hücuma geçmiş ve 44 gün süren çetin savaşın ardından Ermenistan Ordusunu darmadağın etmişti. Azerbaycan ordusu ilerlerken, ABD seçimlerle uğraşırken Avrupa’da Fransa’nın dışında diğer ülkelerden destek alamamıştı. Tüm bu olaylar olurken Rusya tam bir sessizlik içinde olayı sinsice takip ediyordu çünkü Ermenistan yönetimi daha çok batılı ülkelere güveniyor onlardan yana tutum takınmıştı. Rusya çok fazla müdahil ve ısrarcı olmayan barış görüşmeleri yaptırıyordu.
Savaşın 44. Gününde Azerbaycan Ordusu artık bütün Ermeni Kuvvetlerini Dağlık Karabağ’dan atmıştı ki ilginç bir olay oldu. Azerbaycan ordusu bir füze ile bir Rus askeri helikopterini düşürdü. Eyvah dedik bu çok kötü oldu, hemen aklıma 2015 yılında Türk Savaş uçaklarının Suriye sınırında Rusya’ya ait bir savaş uçağını düşürmesi ve sorasında yaşanan olaylar aklıma geldi. Fakat durum hiçte öyle olmadı.
Azerbaycan ordusunun Rus askeri helikopterini düşürmesinin sabahında Rusya’nın arabuluculuğunda Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes anlaşmasının yapıldığı dünyaya ilan edildi. Fakat anlaşmadaki en tehlikeli madde Rusya’nın Dağlık Karabağ’a Barış gücü adı altında asker konuşlandıracağı maddesiydi. Çünkü anlaşma gereği 5 yıl Rus ordusu orada kalacaktı ki zaten Rus ordusu hazır bekliyormuş ki birkaç saat içinde Uçaklarla Karabağ’a ordusunu indirdi.
ABD, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelerin barış ve demokrasi getireceğiz diye gittikleri ülkelerin (Afganistan, Irak, Kuveyt, Libya, Kırım, Suriye…) gibi durumunu görüyoruz. Zira bunların oturduğu yerde ot bile bitmiyor, iç karışıklıklar çıkararak gittikleri ülkeleri iliklerine kadar sömürüyorlar.
Rusya’nın yanında Türk ordusunun da barış gücü olarak bölgeye gitmesine başta Rusya olmak üzere tüm ülkeler karşı çıksa da Azerbaycan topraklarına konuşlanma şartı ile Türk Ordusu oraya giderek Azeri kardeşlerimizin yanında yerini aldılar. Bakalım 5 yıl sonra Rus ordusu çekilecek mi yoksa başka bir karışıklık çıkararak barış gücü kisvesi altında Karabağ da kalmaya devam edecek mi.
Tüm bunlar olurken  Fransa’dan görülmemiş bir adım geldi. Dağlık Karabağ’ı bağımsız devlet olarak ilan etti böylece bir şekilde olayın içinde kendini tutmak için çaba sarf ediyor. Fakat atı alan Üsküdar’ı çoktaaaannn geçmişti.
Hiç şüphesiz Azerbaycan’ın Ekonomik ve Askeri olarak güçlenmesi Türkiye ile birlikte hareket etmesi ve Ülkemizin destek ve tecrübesinde istifade etmesidir. Türk’ün Türk ten başka dostu yoktur anlayışı içinde Tüm Türk Devletlerinin bir araya gelmesi dünya ya karşı daha güçlü bir birliktelik getirecektir.
Temennimiz Dağlık Karabağ’dan sonra Doğu Türkistan’ın da Çin esaretinden kurtulup Burada yaşayan soydaşlarımızın Çin esaretinden ve baskısından kurtulup Gök Bayrağın bağımsız olarak göklerde dalgalanmasıdır.


Eğitimci-Yazar-Editör: Salih Z. İLERİ
Whats App Haber-Bilgi hattı:05325084339
e-Posta:[email protected]






LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş