BU HAFTA DA CUMA NAMAZI KILMAK İÇİN CAMİYE GİDENLER KAPIDAN GERİ DÖNDÜLER

BİR HAFTALIK SEVİNÇLE KALDILAR


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 25 Mart 2022 23:15
Okunma Sayısı : 2103
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

        Alaçam ilçesi Zeytin mahallesi Merkez camiinde bu gün de Cuma namazı kılmak için giden cemaat camide cuma namazı kıldırmak için görevli İmam-Hatip gönderilmediğini görünce geri dönmek zorunda kaldılar. Camideki imamın başka bir yere tayini çıkmasından sonra aylardır cuma namazı kılınmıyor.Bu gün 25 Mart 2022 günü yine cemaat camiye gittiklerinde camiye İmam-Hatip görevlendirilmediğini görünce hayal kırıklığına uğradılar ve geri dönmek zorunda kaldılar. İmkanı olanlar araçlarıyla başka mahallelere giderek ibadetlerini yerine getirdiler. Bu durum karşısında şaşıran cemaat istenildiği zaman görevli gönderilebiliyor neden bu durum göz önünde bulundurulmuyor, camileri boş bırakmayalım, buralar Allah'ın evidir denilip sürekli yardım toplanıyor fakat görevli olmayıp boş duran camiler sadece görüntü olsun diye mi yapılıyor diyorlar.

“Bir kimsenin mescide alakasını görürseniz, onun mü’min olduğuna şehadet edin, zira Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inananlar imar ederler.” (Tirmizi, Tefsir, Sure 2. H. No 3092)

Bakara Suresi, 114. ayet: Allah'ın mescidlerinde O'nun isminin anılmasını engelleyen ve bunların yıkılmasına çaba harcayandan daha zalim kim olabilir? Onların (durumu) içlerine korkarak girmekten başkası değildir. Onlar için dünyada bir aşağılanma, ahirette büyük bir azap vardır.

Cin Suresi, 18. ayet: Şüphesiz mescidler, (yalnızca) Allah'a aittir. Öyleyse, Allah ile beraber başka hiçbir şeye (ve kimseye) kulluk etmeyin (dua etmeyin, tapmayın).


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş