BAFRA DA ÇELTİK HASAT ETKİNLİĞİ YAPILDI

.........


Haber Kategorisi : Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 01 Ekim 2019 03:00
Okunma Sayısı : 1684
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



    Bafra’da 4. Çeltik Hasat Etkinliği Yapıldı
Bafra’da bu yıl 4.cüsü düzenlenen Çeltik Hasat Etkinliği, Bafra Kaymakamlığı ve Ziraat Odası tarafından gerçekleştirildi.
Geleneksel Çeltik Hasadı Etkinliği, 23.09.2019 Pazartesi günü saat 11.00’ de Bafra Kaygusuz Mahallesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.  Düzenlenen tören Samsun Valisi Osman KAYMAK, Samsun Milletvekilleri Orhan KIRCALI, Erhan USTA ve Bedri YAŞAR, Alay Komutanı, Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, Bafra Belediye Başkanı Hamit KILIÇ, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram AY, TMO İl Müdiresi, Tarım Kredi Bölge Müdürü, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet DURSUN, Ziraat Odası Başkanı Osman TOSUNER, Samsun İlçelerinin Ziraat Odası Başkanları, Sivil Toplum Kuruşları temsilcileri ve çiftçilerin katılımıyla şenlik havasında gerçekleşti.



Ziraat Odası Başkanı Osman TOSUNER bu yılın çeltik ve tüm tarım ürünlerimiz için bereketli bir yıl olmasını dileyerek etkinliğin açılış konuşmasını yaptı. Sonrasında konuşan Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet DURSUN;“Çeltik yetiştiriciliği 2007 yılında 50.717 dekar iken 2019 yılında bu rakam yaklaşık %130 artışla 129.870 dekara ulaşmıştır. İlçemizde ortalama çeltik verimi çeşit özelliğine bağlı olarak dekara 800 kg’dır. Son yıllardaki çeltik çeşitliliğinin artması dekara verimde de artış sağlamıştır. İlçemizde ortalama verim 800 kg olduğundan 103.896 bin ton çeltik üretimi gerçekleşmektedir. Çeltiğin satış fiyatı çeşit özelliğine göre değişmekle birlikte ilçe ekonomisine yaklaşık 300-350 milyon TL‘lik bir katkı sağlamaktadır. Bu durum çeltik yetiştiriciliğinin Bafra ekonomisi için ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir”dedi.


Bafra Belediye Başkanı Hamit KILIÇ ve Milletvekillerinin konuşmalarının ardından Samsun Valisi Osman KAYMAK da şunları söyledi: “Dört ay önce Bafra’da çeltik tohum ekme töreni yapmıştık. Bugünde bereketli topraklarda Allah’ın izniyle çeltik hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Samsun tarım, turizm, sanayi ve eğitim potansiyeli açından her yönü ile bölgenin lideri konumundadır. Tarımda üç ovamız bulunuyor. Çarşamba, Bafra ve Vezirköprü Ovaları ile toplam 1 milyon 300 bin dekar ile buralarda çok ciddi bir üretim yapılmaktadır. Amacımız bu alanlara çok ciddi destekler verilmesidir ve Samsun’u bulunduğu konumdan daha iyi bir seviyeye getirmektir. Emek veren çiftçi kardeşlerimi tebrik ediyorum. Allah ürünlerini bereketli eylesin”.
Konuşmaların ardından protokol tarafından çeltik hasadı başlatılırken, yapılan ikramların ardından Etkinlik son buldu.






LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş