ASKİ DEN İNDİRİM SASKİ DEN ZAM


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 12 Ekim 2022 20:46
Okunma Sayısı : 596
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

        Bu günlerde haber bültenlerinde yer alan en önemli haberlerden birisi Ankara Büyükşehir Belediyesi Mecliste aldığı kararla su fiyatlarını %50 indirmiş. Tabi ki zam furyasının  Nükleer füzeler gibi olduğu enflasyonun %80 olduğu günümüz şartlarında bu yapılan indirim çök güzel kulağa hoş gelen bir durum. Haberlerden öğrendiğimize göre bu durum Ak partili Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin teklifi ve çoğunluğu ile sağlanmış ve Ankara'da 1 metreküp (Ton) su fiyatı 13 TL den 6,5 TL ye inmiş,  Çok güzel bir teklif verenleri ve kabul edenleri kutluyor Hepsinden Allah razı olsun.

      Samsun da bu duruma baktığımızda 1. Grupta yer alan Alaçam, Atakum, Bafra, Canik, Çarşamba, İlkadım, Kavak, Havza, Tekkeköy, Yakakent' te 1 metreküp(Ton) su 9,07 TL olarak faturalara yansıyor. Ayrıca Ülkemizde hiç bir yerde olmayan bir uygulama Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından su tüketimi olmayan abonelere Sayaç okuma Hizmeti ve İş kaybı  Bedeli olarak 4 TL + %18 KDV =0,72 krş + yukarı yuvarlama bedeli = 5 TL olarak fatura yazılıyor. Acaba bu uygulama Büyükşehir Belediye Meclisinin onayına sunulmadı mı?

      Anakara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin bir bölümü Ak Partili üyeler Cumhuriyet Halk Partisinden seçilmiş bir belediye başkanına rağmen su fiyatlarında indirim yaparken. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partiden, Büyükşehir Belediye meclis üyelerinin çoğunluğu Ak partili veya Cumhur İttifakını üyeleri olmasına rağmen, Ankara'ya göre su kaynakları bakımından çok zengin olan Samsun'da su fiyatları neden bu kadar yüksek, ayrıca su tüketimi olmayan sayaçlara fatura yazmak hangi akla hizmet bilemiyoruz. Kuzuların sessizliğini oynayan muhalefete gelecek yerel seçimlere kadar suskunluğunuz sürecek mi diye soruyoruz.

       Ankara'daki su indirimde katkısı olanlardan Allah Razı osun derken Samsun'dakileri Allah'a havale ediyoruz. 



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş