ALAÇAMLILAR İSTANBULDA KEŞKEK ŞÖLENİNDE BULUŞTU

.............


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 22 Mayıs 2017 03:00
Okunma Sayısı : 3691
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi


     İstanbul Esenler Alaçamlılar Derneği (ALAÇAMDER) geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 25.sini düzenlediği Keşkek ve Güreş şenliği etkinliğinde; Alaçamlılar doyasıya eğlendi. Coşku, heyecan, mutluluk, kardeşlik, birlikteliğin yaşandığı şenlikte, Alaçamlılar unutulmaz harika bir gün geçirdi.
İstanbul’daki Alaçamlıları bir araya getiren Keşkek ve Güreş şenliği Arnavutköy Bolluca Piknik alanında yapıldı. Yağmura rağmen sabahın erken saatlerinde ailecek gelen Alaçamlılar, piknik alanını doldurdu. Öğlen yağmurun dinmesi ve havanın açmasıyla şenlik hareketlendi. Alaçamlı 7 keşkek ustasının fedakâr çalışmayışıyla odun ateşinde hazırlanan, Alaçam’ın meşhur yöresel yemeği keşkek kazanların kapağı dualarla açıldı. 7 keşkek kazanın kapakları birer bir açıldıktan sonra, sıcak nefis keşkek piknik alanındaki Alaçamlılara ve misafirlere dağıldı. Ayrıca derneğin sponsoru Satılmış Usta Bafra Pide’den, meşhur Bafra Pidesi de ikram edildi.




Başkan Veli Baş, ‘Alaçamlılar birlikte güzel işler başarıyor’

Esenler Alaçamlılar Derneği Başkanı Veli Baş, açılış konuşmasında İstanbul’daki Alaçamlıların birlikteliğine değinerek, “Gurbetteki hemşerilerimiz kökten gelen güçlü bağlarıyla, kültürel değerlerini yaşatıyor. Bugün yağmura rağmen piknik alanı, Alaçamlılık duygusu doldurtmuştur. Alaçamlılar birlikte güzel işler başarıyor ve bu sinerjiyle daha çok güzellikleri hep birlikte yaşayacağız” dedi. Başkan Baş, dernek etkinliklerine sponsor olan firmalara, katılan tüm davetlilere ve şenliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere içten teşekkürlerini sundu. 




Aslan Bolat, yeniden keşkek ağası!

Keşkek ve Güreş şenliği için ağalık ihalesi yapıldı. İhaleye çok sayıda Alaçamlı, Bafralı iş adamı katıldı. Kıran kırana geçen ağalık yarışını, 4 yıldır ağalık yapan Alaçamlı iş adamı Aslan Bolat 16.700 TL.ye yeniden kazanarak 5.kez yeniden ağa oldu. Ağa Aslan Bolat, gösteriş için değil, Alaçamlıların çalışmalarına, birlikteliğine destek olmak için ağa olduğunu vurguladı.  Alaçamlılar Derneği 2017 yılının ağası Aslan Bolat, ihaleyi aldıktan sonra, büyük bir coşkuyla omuzlara alınıp, Alaçamlıları selamladı.




Alaçamlılar derneğine destek

Derneğin faaliyetlerine destek olmak için, şenliğe katılan; Bafralı tanınmış iş adamı Hasan Kaya Aşçı, Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Başkanı Mustafa Hacıoğlu, yine iş adamlarından Ahmet Yiğit, Sefer Aksoy, Fehim Gevrek, Geyikkoşan Ağası Hasan Asan derneğe önemli derecede bağışta bulundu. 
Samsunlu ses sanatçılarımız müthiş müzik şöleni

Keşkek şenliğinde; Samsunlu sevilen ses sanatçıları İzzet Aktaş, Hüseyin Şimşek ve Zennure Çaylı Koç sahne alarak Alaçamlıları coşturdu. Samsunlu sanatçılar Alaçamlılara muhteşem bir müzik şöleni yaşattı. Alaçamlılar müzik eşliğinde doyasıya oynadı. Kardeşlik halayları çekildi. Her saati eğlence ve mutlukla geçen şölende, Alaçam’dan gelen özel davul ve zurna ekibi de Alaçamlıları coşturdu. Şenliğe, memleketten eski Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar ve Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, bir otobüs muhtarlardan oluşan kafile ile katılım sağladı. Sunuculuğunu Samsunlu İsmail Şahin’in yaptığı şenlik, müzik eğlence programın ardından sona erdi.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş