ALAÇAMDA ASANSÖRLERİN PERİYODİK KONTROLÜ TSE TARAFINDAN YAPILACAK

ALAÇAM BELEDİYESİ İLE TSE ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 21 Nisan 2015 03:00
Okunma Sayısı : 1874
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi




         Alaçam Belediye Başkanı Hadi UYAR, Belediye Mali İşler Müdürü Mustafa ÇELİK,Belediye Fen İşleri Müdürü Fatih BEKAR,TSE Samsun Belgelendirme Müdürü  Erol Kaygı, Proje Koordinatörü Adnan Bahadır’ın ,Teknik Yönetici Nihat GÜNAN işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokolle ilgili mevzuat çerçevesinde, Alaçam Belediyesi sınırları içinde yer alan tüm insan ve yük asansörlerinin yıllık periyodik kontrollerinin TSE tarafından yapılması karara bağlandı.



      Vatandaşın can güvenliğinin önemli olduğunu bu konu için gerekli çalışmaların titizlikle yapıldığını belirten Alaçam Belediye Başkanı Hadi UYAR, halkımızın can güvenliği bizler için son derece önemlidir. Vatandaşlarımızın can güvenliği için üzerimize düşen gerekli tüm  tedbirlerimizi titizlikle alıyoruz. Bu önemli gerekçeyle belediyemiz ve TSE arasında 1 yıllık bir protokol imzalanmıştır dedi.

       TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı yapılacak kontroller sonucun da uygunsuzluk bulunmayan asansörler yeşil etiketle, (kullanılabilir) işaretlenecektir. Can güvenliği açısından risk oluşturmayan uygunsuzluklar tespit edilen asansörler sarı etiketle işaretlenecektir. Bir sonraki periyodik kontrole kadar eksiklikler giderilmek kaydıyla kullanılabilir. Can güvenliği açısından risk oluşturan uygunsuzluklar tespit edilen asansörler kırmızı etiketle işaretlenecektir(uygunsuzluklar giderilene kadar kullanılamaz.) Yapılan incelemeye ait bulgular bir rapor halin de Alaçam Belediyemize, bina yöneticisine, sahibine, bakım firmasına gereği için süratle gönderilecektir dedi.
        Yapılan Protokolün ardından TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı,Belediye Başkanımız Hadi UYAR ‘a   II. Bâyezîd Han Figürlü bir plaket hediye etti.

LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş