ALAÇAM-YAKAKENT YOLCU MİNİBÜSLERİNİN BAFRA’DA ŞEHİR MERKEZİNE GİRMESİNE NEDEN İZİN VERİLMİYOR.


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 23 Mayıs 2021 10:27
Okunma Sayısı : 3086
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

ALAÇAM-YAKAKENT YOLCU MİNİBÜSLERİNİN BAFRA’DA ŞEHİR MERKEZİNE GİRMESİNE NEDEN İZİN VERİLMİYOR.


Geçmiş yıllarda alınan zannımca yanlış kararlar gereği Samsun merkezde ve bazı ilçelerde ilçeler arası yolcu taşıyan Halk Otobüsleri ve Yolcu minibüsleri şehir merkezlerine alınmadı şehir dışında oluşturulan bir noktada oluşturulan durakta yolcu alarak hareket etmelerine izin verildi. Bu durum hem yolculuk yapan vatandaşlarımız hem de taşımacılık yapan esnaf tarafından sürekli şikayet konusu olsa da yetkililer bu duruma pek kulak asmadılar. 

Son yerel seçimlerde Mustafa DEMİR Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı seçilirsem Samsun merkezdeki bu sorunu ortadan kaldıracağını beyan etmişti ve şu anda Samsun Büyükşehir belediyesi tarafından Samsun İlkadım ilçesinde ilçelerden gelecek Halk otobüsleri ve Yolcu Minibüsleri için garaj yapımı çalışmaları devem etmekte olup temennimiz en kısa zamanda tamamlanmasıdır.

Samsun Büyükşehir Belediyesinde bu çalışmalar olurken Bafra’da tam tersi bir durumla karşı karşıyayız. Bafra’da yıllar önce (2016) Batı Yakası Minibüs Garajı diye Kızılırmak yanına bir alan tahsis edilmiş Yakakent ve Alaçam’dan gelen Minibüsler sadece buraya kadar yolcu getirebiliyor yine dönüşte ancak buradan yolcularını alıp kalkabiliyor. Bu minibüslerin şehir içine girişleri yasak, Bu nokta şehir merkezine 3 km, Bafra Devlet hastanesine 6 km uzaklıkta. Hastaneye gidecek bir vatandaşın 1 saat yürümesi gerekiyor! 

İşin tuhaf yönü sadece batı yakası minibüs garajı var doğu, kuzey, güney yakası için minibüs garajı diye bir şey yok. Doğu yakasında bulunan 19 Mayıs ilçesi minibüsleri şehir içinden kalkıyor. Bafra'nın tüm mahalle ve beldelerinde gelen minibüsler şehir merkezinde durup kalkıyor sadece yasakların Alaçam ve Yakakent Minibüsleri için olmasının oldukça manidar olduğunu düşünüyorum.

İşin ilginç yanı geçtiğimiz günlerde Bafra’da yayın yapan bir haber sitesinde BAFRA’NIN EN PRESTİJLİ YERİ ALAÇAM GARAJI OLUYOR başlıklı haberiydi. Haberi okuyunca acaba dedim Alaçam ve Yakakent ten gelen vatandaşlar artık şehir içine hatta Devlet hastanesine kadar tek araçla mı? Gidecekler diye düşünürken haberi okuduğumda  şu anki minibüs garajının biraz daha bu tarafa çekildiği ve eski cezaevinin bulunduğu ırmak sırtına kadar çekildiğini yani yolun 500 metre daha Bafra’ya uzaklaştığını gördüm. Bunun neresi prestij anlayamadım?

Günümüze genelde ekonomik durumu iyi olan çoğu vatandaşın özel aracı var onlar Bafra’ya Samsun’a kendi araçlarıyla gidip-geliyorlar. Ekonomik durumu iyi olmayan kesim, özel aracı olmayanlar ve öğrenciler genelde toplu taşıma araçlarını kullanıyorlar. Bu durumdan da en çok onlar etkileniyorlar. Alaçam’dan ve Yakakent’ten gelenler önce Bafra’da Kızılırmak Köprüsüne kadar dolmuş minibüsleriyle gidebiliyorlar sonra Bafra’da Alaçam ve Yakakent’ten gelenleri taşımak için kurulan şehir içi dolmuş hattına binerek gidecekleri yere gidebiliyorlar.

 Alaçam-Yakakent Minibüslerinin şehir içine girmesine izin verilmiyor. Tamam da niçin 19 Mayıstan gelen yolcu minibüsleri içinde Doğu yakası Minibüs garajı oluşturulmuyor? Bu çifte standart niye? Amaç sadece Alaçam ve Yakakent’ten gelen vatandaşları mı cezalandırmak.

Bu konu üzerinde kimler hangi çabaları gösteriyor bilemiyorum fakat ben buradan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI’ya, Samsun Büyükşehir Belediye Başakanı Mustafa DEMİR’e, Bafra Belediye Başkanı Hamit KILIÇ’a zaman zaman Alaçam ve Yakakent’i ziyarete geldiklerinde ben sizin Hemşerinizim diyen Samsun Milletvekillerine, İktidarı ve Muhalefeti ile tüm siyasi parti temsilcilerine, tüm sivil toplum örgütü temsilcilerine, hatırı geçen, sözü geçen tüm şahıslara bu konuya el atarak bu haksız uygulamanın bir an önce son bulmasının sağlanmasını temenni ediyorum.


Eğitimci-Yazar-Editör: Salih Z. İLERİ

Whats App Haber-Bilgi hattı:05325084339

e-Posta:[email protected]




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş