ALAÇAM ŞEHİT KADİR KARA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KUBBELİ CAMİİNDE MEVLİD PROGRAMI TERTİP ETTİ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 07 Ekim 2022 21:12
Okunma Sayısı : 1014
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi


ALAÇAM ŞEHİT KADİR KARA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KUBBELİ CAMİİNDE MEVLİD PROGRAMI TERTİP ETTİ

       Bugün; müjdeleyici, uyarıcı, davetçi ve bir şahit olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) yeryüzünü teşriflerinin yıl dönümüdür.  Rasul-i Ekrem (s.a.s.)’in gelişi, yolunu kaybeden, yönünü şaşıran, zihni savrulmaların girdabında bocalayan ve bir hakikat ışığı arayan insanlık için kurtuluş umudu olmuştur. Onun ilim, irfan, hikmet ve muhabbet membaı olan örnek hayatı, insanlığı ebedi huzura kavuşturacak yolda şaşmaz bir kılavuz olmuştur. Onun getirdiği ilahi kitap; hakkın, adaletin ve merhametin yüzünü perdeleyen her türlü cehaleti izale edebilmenin imkanını doğurmuştur. Manevi hastalıkların pençesinde kıvranan insanlık için bir kurtuluş reçetesi ve bir şifa kaynağı olmuştur.

       Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) yeryüzünü teşriflerinin yıl dönümü Mevlid Kandili olarak idrak edilmektedir. Bu manevi gecede Tüm İslam aleminde olduğu gibi ülkemizde ve ilçemizde de çeşitli programlarla kutlanmaktadır.

      İlçemiz Şehit Kadir Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve Öğretmenleri Kubbeli Camiinde Mevlid programı gerçekleştirdi. Program Akşam namazı ile yatsı namazı arasında yapıldı. Programda Öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim, İlahiler ve Mevlidi Şerif okundu Okul Meslek Dersi öğretmenleri tarafından konu ile ilgili vaaz verildi ve dualar edildi. Program Yatsı Namazının kılınması ve ikramlarla sona erdi.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş