ALAÇAM SEDDE PROJESİ İÇİN DÖKÜLEN ÇÖP YIĞINLARI NE ZAMAN KALDIRILACAK


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 04 Ağustos 2022 19:42
Okunma Sayısı : 1259
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

ALÇAM ULUÇAY SEDDE PROJESİ BİR TÜRLÜ BİTİRİLEMİYOR

          Alaçam İlçesindeki Uluçay Irmağı Sedde projesi, ilçenin çehresini değiştirecek. Tarihi dokusuyla dikkati çeken ilçe,  3 adet köprü,2 adet menfez köprü gibi birçok işlemin gerçekleştirileceği proje DSİ 7. Bölge Müdürlüğü ve Yüklenici firma arasında 09.02.2017 tarihinde (Sözleşme Bedeli: 6.932.000 TL) imzalanmıştı. Tamamlandığında Alaçam’ın Cumhuriyet Meydanı ile Uluçay bütünleşecek, Gezinti yolarıyla, piknik alanlarıyla, bisiklet sürüş yollarıyla, yürüyüş yollarıyla şehre ayrı bir görünüm kazandıracaktı.

          Aradan 5 yıl geçmesine ve sedde ile iki köprü büyük oranda yapılmasına rağmen bir türlü bitirilemiyor. Karşıyaka mahallesi köprüsü ulaşıma açılırken Cumhuriyet meydanındaki köprü hala açılamadı. En büyük sıkıntı ise seddeye dolgu olarak getirilin inşaat molozları, hafriyat ve çöpler Uluçay kenarına boşaltılarak adeta çöp boşaltma alanı haline getirildi. Uluçay kenarına dolgu ihtiyacı olmamasına rağmen hala bu alana çöpler dökülmeye devam ediyor.

        Bu alandan sorumlu hangi kurumsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mı, Samsun Büyükşehir Belediyesi mi, DSİ mi yoksa Alaçam Belediyesi mi her kimse bu çirkin ve Alaçam'a yakışmayan görüntüyü ortadan kaldırması gerekiyor. Dökülecek alan da hazır, geçen yağışlarla oluşan sel de Alaçam Otogarın bulunduğu alanda Uluçay ın kenarını sular aşındırdı, bu alana bu toprak, taş , molozlar ve atıklar taşınabilir. Bu alan akşam saatlerinde bu alanda yürüyüş yapacak vatandaşlar için güzel bir yürüyüş alanı olabilir. herkes yürüyüş yapmak için Geyikkoşana gidemiyor. İktidar ve  muhalefet partilerini bu konuda adım atmaya çağırıyoruz.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş