ALAÇAM KARAHÜSEYİNLİ MAHALLESİNDEN DEPREM BÖLGESİNE YAKACAK ODUN YARDIMI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 15 Şubat 2023 17:04
Okunma Sayısı : 879
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Diğer

ALAÇAM KARAHÜSEYİNLİ MAHALLESİNDEN DEPREM BÖLGESİNE YAKACAK ODUN YARDIMI

       6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen asrın en büyük felaketlerinden biri olarak kayda geçen deprem felaketinde bir yandan arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken diğer yandan depremde yaşamını yitirenlerin gerek deprem bölgesinde gerekse o bölgede görevli veya misafirken yaşamını yitirenlerin  memleketlerinde defin işlemleri devam ediyor. Enkaz altında kalarak yaralananların gerek bölgede sağlam kalan sağlık kuruluşlarında, gerek kurulan sahra hastanelerinde veya diğer şehirlere uçak, Helikopter,  gemi ve kara taşıtlarıyla nakilleri yapılarak buralardaki hastanelerimizde tedavileri devam ediyor.

         Bölgede depreme yakalanan evleri ocakları yıkılan çadırlara veya enkaz başında yakınlarını bekleyen vatandaşlar ise bir yandan acılarıyla uğraşırken diğer taraftan soğuk kış şartlarıyla mücadele ediyorlar. Bu alanda en büyük ihtiyaçlardan biride soba ve yakacak odun ve kömür ihtiyacı. Ülkemizin dört bir yanından yakacak yardımı yapıldığı gibi ilçemizden de yakacak yardımları yapılıyor. İlçemiz Karahüseyinli Köyü halkı imece usulüyle topladıkları odunları kesip parçalayarak çuvallara doldurup Samsun Büyükşehir Belediyesinin kamyonuna yükleyerek Adıyaman ilimizdeki depremzedelerin ısınma ihtiyaçlarını gidermek için gönderdiler.

      ALLAH DEPREM BÖLGESİNDEKİ İHTİYAÇ SAHİBİ DEPREMZEDE VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARINI GİDEREN VE BU YOLDA ÇABA VE EMEK GÖSTEREN HERKESTEN RAZI OLSUN.....



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş