ALAÇAM KAPAKLI MAHALLESİNDE BOLLUK AŞI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 04 Mayıs 2022 16:16
Okunma Sayısı : 1339
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Diğer

        Alaçam Kapaklı Mahallesinde geleneksel bolluk aşı etkinliği düzenlendi.

       Alaçam Kapaklı Mahallesinde iki yıldır pandemi nedeni ile yapılamayan geleneksek “Bolluk Aşı” Bolluk ve Bereket getirmesine inandıkları bu etkinliğini düzenleyen Kapaklı Mahallesi Muhtarı Sedat Topal ve mahalle sakinleri yardımlaşma ve dayanışma anlamına gelen bolluk aşı etkinliğine katılım oldukça yüksekti. Özellikle gurbette bulunan vatandaşların katılımıyla insanlar hasret giderdiler.

       Etkinliğe Belediye Başkanı Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Kapaklı Mahallesi Tekke mevkiinde Geleneksel Bolluk Aşı etkinliği için akşamdan yapılan hazırlıkların ardından gece boyunca hereniler dolusu  keşkek ve yahniler yapıldı. Öğlen namazı sonrası tekke mevkiinde Kur’an-ı Kerim ve ilahi okunması ile başlayan program yapılan duanın ardından misafirlere keşkek, yahni, tulumba tatlısı ayran ve su ikram edildi. Programa çok sayıda mahalle ve vatandaş katıldı Yemekler yenildikten sonra dua edildi, hayırlı ve bol bir yıl olması temennisinde bulunuldu.

Kapaklı Mahallesi Muhtarı Sedat Topal, yapmış olduğumuz bolluk aşı programımıza katılım sağlayan herkese teşekkür ederim dedi.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş