ALAÇAM GÜREŞLERİNDE YUSUF CAN ZEYBEK BAŞ PEHLİVAN OLDU


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 19 Temmuz 2023 21:15
Okunma Sayısı : 945
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Diğer

ALAÇAM GÜREŞLERİNDE YUSUF CAN ZEYBEK BAŞ PEHLİVAN OLDU

         Alaçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen 4. Geleneksel Yöresel Ürünler Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Antalya bölgesinden Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek 1.oldu.

          19 Temmuz 2023 Çarşamba günü program saat 10;00 da başladı. Geyikkoşan güreş alanında yapılan Yöresel Ürünler Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne bine yakın güreşçi katıldı. Güreş alanına girişte kurulan yöresel ürünler standında Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Usta öğreticileri tarafından ve Gökçeboğaz Kadın Kooperatifi üyeleri tarafından yapılan ürünler sergiledi. Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü Personeli tarafından Ormanlarımız ve Orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler hazırlanan stant da halkımıza anlatıldı. Vatandaşların Güreşlere ilgisi oldukça fazla idi.

        Kıyasıya geçen güreşlere 50 başpehlivan katıldı. Kırkpınar finalde Özkan Yılmaz ve Yusuf Can Zeybek finalde karşılaştı. Karşılaşmayı kazanan Yusuf Can Zeybek kazanarak başpehlivan oldu, Özkan Yılmaz İkinci, İsmail Balaban ve  Abdullah Güngör üçüncü oldu.. 

        Ağalık yarışmasına 20 iş adamı katıldı. Ağalık, 2 milyon 755 bin lira ile mevcut ağa Turgut Şahin’de kaldı. 



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş