ALAÇAM DÜRTMEN YAYLASI ÇİLEK HASAT ETKİNLİĞİ YAPILDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 04 Ağustos 2022 19:24
Okunma Sayısı : 802
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Diğer

        Alaçam’a 28 kilometre mesafede bulunan Vicikler Mahallesi'nde  ÇİLEK HASAT etkinliği düzenlendi.

Alaçam Dürtmen yayla şenliklerine AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Belediye Başkanı İlyas Acar, İlçe Jandarma Komutan vekili Yakakent İlçe Jandarma Komutanı Alper Aksu, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Mahalle Muhtarları, çevre mahalle halkı ve çiftçilerimizin katılımı ile gerçekleşti.

Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Protokol üyeleri tarafından konuşmalar yapıldı. Yapılan açıklamada Alaçam  Kızlan mevkiinde geçmişten günümüze doğal çilek yetiştiriciliğinin yaygın olduğu ve Alaçam Kızlan Çileğinin meşhur olduğu dile getirildi. 

Programda  Çocuk” Folklor ekibi tarafından Ankara, Karadeniz ve Ege yörelerine ait yöresel folklor oyunları seyirciler tarafından izlendi.

Daha sonra En güzel çilek üreticisi birincisi Vicikler Mahallesinden İlhan İlhan Göngör’e hediyesini AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, En güzel çilek üreticisi ikincisi Vicikler Mahallesinden Ali Eser’e hediyesini CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve Üçüncü olan Umutlu Mahallesinden Güllü Uslu’ya hediyesini Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman tarafından verildi. Program sonrası katılımcılara ikramda bulunuldu.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş