ALAÇAM DA MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 11 Nisan 2022 11:14
Okunma Sayısı : 1120
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Alaçam Belediyesi

     Alaçam Belediyesi tarafından ”Sıfır Atık Projesi” kapsamında; vatandaşların değerlendirilebilir atıkları getirmesi amacıyla Alparslan Mahallesi Beşyol Parkı, Yenicami Mahallesi Anneler Parkı Karşısına ve  Yenicami Mahallesi Cumhuriyet  Meydanına 3 adet mobil atık getirme merkezi yerleştirildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, yerleştirilen "Mobil Atık Getirme Merkezinde, kağıt, metal, plastik, elektrikli-elektronik, bitkisel yağ ve  pil atıkları toplanacak.

Vatandaşların kolayca ulaşabileceği noktalara yerleştirilen mobil atık getirme merkezleri ile geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasında kolaylık sağlanmış olacak. Mobil atık getirme merkezleri ile geri dönüşüm bilincinin arttırılması, israfın engellenmesi ve atığın kaynağında ayrı ayrıştırılması hedefleniyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan  Belediye Başkanı İlyas ACAR, “ 'Sıfır Atık' projesinin önemine değinirken vatandaşları da projeye destek vermeye davet etti.  Doğayı ve çevreyi korumak bilinciyle, hedef sıfır atık amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bununla ilgili 3 adet mobil atık merkezimiz ve ilçemizde bulunan 7 eczaneye atık ilaç toplama kutusu yerleştirdik.

Proje ile doğal kaynakların kirlenmesi önlenecek, ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Yani hem doğa hem ekonomi kazanacak Alaçam Belediyesi olarak çevreci belediye bilinciyle gelecek nesillere de daha yaşanabilir, daha temiz bir dünya bırakmayı amaçlıyoruz.” dedi.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş