ALAÇAM DA KIZILAY HAFTASI KUTLANDI

.......


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 03 Kasım 2016 03:00
Okunma Sayısı : 2096
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



         Alaçam’da 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde olduğu gibi Alaçam’da iki okulda Kızılay haftası kutlama sunum ve etkinliği yapıldı. Alaçam Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen programa Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Şenyurt, Belediye Başkanı Hadi Uyar, Alaçam Emniyet Müdür V. Kenan Bıyık, Jandarma BÇVŞ Muammer Pehlivan, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Ömer Şener ve Mert Çaylı, Samsun Belediye Meclis Üyesi Dursun Uz, Kan Bağışı Uzmanı Dr. Alper Candan ve Yaşar Temel Işık, Kızılay Alaçam Şube Başkanı İsa Şentürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yakakent Kızılay Şube Başkanı İhsan Karagöl ve Yönetim Kurulu Üyeleri Okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.




 Açılış konuşmasını Türk Kızılayı Alaçam Şube Başkanı İsa Şentürk yaparak şunları söyledi. “Türk Kızılayı, kuruluşundan itibaren gerçek gücünü, yüce insani değerler doğrultusunda yardım ellerini ihtiyaç sahiplerine uzatan bağışçılarından almıştır. Hiçbir karşılık beklemeksizin bizlere emanet edilen en kutsal bağış, kuşkusuz bir hastanın ya da bir yaralının hayata tutunmasını sağlayan “Kan” dır. “29 Ekim – 4 Kasım” tarihleri arasında Kızılay haftası etkinlikleri çerçevesinde Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır. Bu vesile ile yardımsever halkımızı, insani değerler adına bir kez daha gönüllü kan bağışçısı olmaya davet ediyorum. Kızılay haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarımıza ilişkin yaptığımız çalışmalara ve ilkelerimize dair gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesinde ve Alaçam Meslek Yüksek Okulunda olmak üzere iki okulda tanıtımlar yapıldı. Alaçam Meslek Yüksek Okulunda Kan Bağışı Uzmanı Yaşar Temel Işık, Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası'nı kutlarız.




 Kızılay bir yardım kurumudur. Yardım insancıl bir duygudur. İnsanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir. Barış içinde bir arada yaşamamızı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir. 1859 yılında İlk Yardım Derneği'ni kurdular. Bağımsız, yansız uluslararası bir kuruluş olan bu dernek daha sonra Kızılhaç adını aldı. Kızılhaç Derneği'nin kuruluşundan kısa bir süre sonra ülkemizde 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği kuruldu. Dernek bir süre sonra Hilal-i Ahmer adını aldı. Hilal ay, ahmer kırmızı demektir. Cumhuriyet döneminde derneğin adı bu anlamı açıklayıcı biçimde değiştirildi. Türkiye Kızılay Derneği oldu. Kızılay; savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder. Depremden, selden, yangından zarar görenlerin yardımına koşar. Felakete uğrayanların barınmaları için çadır, battaniye yiyecek, giyecek dağıtır. Yaralananların iyileşmeleri için geçici hastaneler kurar. Savaşta yaralanan askerlerin iyileşmeleri için çaba gösterir, Onlara her tür yardımda bulunur verir. Saat 10.00’da Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesinde Samsun Kızılay Kan Merkezinden Dr. Alper Candan sunumunda şunlara yer verdi, ”Bir toplumun yüzde 5’i kan bağışı yapıyorsa o toplumda kana ihtiyaç yoktur, Şu anda bizde yüzde 1’lerde. Kanın tek kaynağı insandır. Bizler kan bağışı yapmadığımız sürece kan bulmada sıkıntılar çekmeye devam edeceğiz. Bizim çocuklarımız bizim için kan aramasın. Hedefimiz yüzde yüze ulaşıp kan sorununu çözmektir” dedi. Program sonunda Alaçam Meslek Yüksek Okulunda Yöneticiler tarafından Kan bağışı kampanyasında gösterdikleri üstün gayret ve çalışmalarından dolayı Alaçam MYO Müdür ve Müdür Yardımcılarına Samsun Kızılay Kan Merkezi tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş