ALAÇAM DA KEKİK VE ADAÇAYI YETİŞTİRİCİLİĞİ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 09 Kasım 2021 15:07
Okunma Sayısı : 1529
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Diğer

        İlçemiz Karşıyaka mahallesinde ikamet eden Murat MUTLU genelde doğal olarak yetişen kekik ve adaçayını kültür bitkisi olarak ekimini yaparak yetiştirmeye başladı. Genç girişimci Murat Mutlu iki yıl önce ektiği tohumları ilk harmanını yaparak mahsullerini aldı ve elde etiği kazanç ekonomik olarak onu mutlu etti. Murat Mutlu'ya ait kekik ve adaçayı tarlası İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Tıbbi ve Aromatik Kursu öğretici ve kursiyerleri tarafından ziyaret edildi.

     Konu ile ilgili Üretici Murat Mutlu yaptığı açıklamada; Alaçam İlçe Tarım Müdürlüğü nün ve Halk Eğitimi Merkezi nin açmış olduğu kursta tıbbı aromatik bitki ile ilgili değerli dostlarımıza kekiğimizi adaçayımızı gösterdik ve bilgilendirdik Alaçamın yeni ekmek kapısı olacak inşallah bunun İçin çalışıyoruz ve kekiğimizi yaymaya devam edeceğiz inşallah emeği geçen herkese teşekkür ederim.

     İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Karşıyaka mahallemizde bulunan üreticimize ait kekik ve adaçayı bahçesi gezilerek çiftçilerimize bilgiler verildi. İlçemizde fabrikası bulunan ve pazarlamayla ilgili sorunu olmayan kekik bitkisi bir bicimde 400-700 kg arasında verim vermektedir. Bölgemizde 2 biçim yapılabilen kekik bitkisi aromasının ve veriminin yüksek olması nedenleriyle diğer bölgelerden ayrışmaktadır. Fiyatları 8-12 lira arasında değişen kekik 1000 rakıma kadar kolaylıkla yetişmektedir. Birim alandan yüksek getirisi olan bu bitkiyi ekmek isteyen üreticilerimiz İlçe Müdürlüğümüze başvurdukları takdirde gerek teknik bilgi gerekse tohum ve fide konusunda yardımcı olunacaktır.

      Alaçam'da tarımsal alanda yeni ürünler deneyerek bunda başarılı sonuçlar alan Genç Girişimci Çiftçimiz Murat MUTLU'yu tebrik ediyoruz.

       



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş