ALAÇAM DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN


Haber Kategorisi : Eğitim Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 17 Eylül 2018 03:00
Okunma Sayısı : 1924
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



       Alaçam da İköğretim haftası kutlama etkinlikleri başladı.Okullarda Eğitim ve öğretimin başladığı 17 Eylül 2018 pazartesi günü Alaçam Cumhuriyet Meydanında ilköğretim Haftası kutlama etkinlikleri içerisinde Çlenk Koyma töreni gerçekleştirildi.Programa Belediye başkanı Hadi Uyar,İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural Siyasi parti ve Sivil Toplum örgütü temsilcileri,Okul İdarecileri öğrenciler katıldı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural Tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu,Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla program sona erdi.2. program 18 Eylül 2018 Salı günü Resai Aydın İlkokulunda yapılacaktır.



       222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 51. maddesi ile her yılın eylül ayının 3. haftası “İlköğretim Haftası,, olarak kabul edilmiştir. İl, ilçe, bucak ve köylerde milli eğitim yetkilileri, eğitim ve öğretimin fert ve millet için taşıdığı büyük önemi belirtecek şekilde programlar hazırlar ve uygularlar.




2018-2019 Yeni Eğitim-Öğretim Yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi Günü İlk Ders Zilinin Çalması İle Başlıyor.
 
          İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sezai TURAL, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile ilgili yayınladığı mesajında; “Alaçam İlçe Milli Eğitim camiası olarak; 2424 ilköğretim 970 ortaöğretim olmak üzere toplam 3394 öğrenci ve 347 kadrolu öğretmeni ile birlikte yeni eğitim ve öğretim yılına hazırız.  Ülkemizin milli, manevi ve kültürel değerlerine sahip çıkacağından emin olduğumuz sevgili çocuklarımız ve Onların bu zihni olgunluğa ulaşması için çaba gösteren değerli öğretmenlerimize öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirebilmeleri için elimizden gelen tüm imkânları sunmaya çalışacağız. Bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz. Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimizin; çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımların yanında, milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Öğretmenlerimizin yoğun emekleriyle aktaracakları bilgi ve birikim neticesinde önemli kazanımlar edinen çocuklarımızın, Ülkemizi geleceğe güvenle taşıyacaklarına yürekten inanmaktayım. Ülkemizin Uluslararası alanda hak ettiği yere varması, iyi eğitilmiş insan gücü ile sağlanacaktır. Bunun en önemli şartı yerli, milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmektir. Yanlış bir eğitim sadece o kişiye değil bütün topluma zarar verir. Çağın ihtiyaçlarına uygun ve doğru eğitim için öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 2018–2019 Eğitim–Öğretim yılının Ülkemiz ve Milletimiz için güzel bir geleceğe adım olması temennisiyle yeni eğitim-öğretim yılını kutlar; sağlıklı, güvenli ve başarılı bir yıl olmasını dilerim.” Dedi..



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş