ALAÇAM DA ÇIRAKLIK EĞİTİM 1

............


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 20 Kasım 2019 03:00
Okunma Sayısı : 3551
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



      Emekli olunca insanın boş vakti daha çok oluyor,yıllardır bakamadığım fotoğraf albümlerime baktığımda 1987 yılından kalma fotoğraflara baktığımda o günler gözümün önünden şöyle bir geçti.
    Samsun Merkez Endüstri Meslek Lisesi (Baba Sanat) Motor Teknolojisi bölümünü bitirdikten sonra OMÜ Eğitim Fakültesinde Okurken bir gün mezun olduğum okula ustalık belgemi almak için gitmiştim.O zaman Samsun Çıraklık Eğitimi Endüstri Meslek Lisesine bağlı olarak hizmet veriyordu. Çıraklık Eğitimden sorumlu Müdür Yardımcısı Halil Özgök beyin yanına gittiğimde Alaçamlı olduğumu söylediğimde buna çok sevindi bizde Alaçam'da Çıraklık eğitimde usta öğreticilik yapacak bir kişi arıyorduk dedi.Bana 3308 sayılı Çıraklık eğitimi kanunundan bahsetti tüm ilçelerde çıraklara eğitim vereceğiz sen de Alaçam'da çalışırmısın? dediğinde  hafta sonları olabilir dedim.
     Yapılacak çalışmaları resmi prosedürü anlattıktan sonra biz gerekli resmi yazışmaları yapacağız sen Alaçam'a git orada Halk Eğitimi Merkezine git orada Müdür yardımcısı Zekeriye Sezgin var o sana yardımcı olacak dedi.

    Alaçam'a geldim Halk Eğitimi merkezine gittim Zekeriya Sezgin'in (Daha sonraki yıllarda Halk Eğitimi Merkezi müdürü iken geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti-Allah rahmet Eylesin.Mekanı cennet olsun) yanına gittiim konuyu anlattım tamam dedi ve beni Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Yağmur'un (O da emekli olduktan sonra vefat etti.Allah Rahmet Eylesin-mekanı cennet olsun) müdür beye konuyu anlattık o da teşekkür ederek Zekeriya bey size yardımcı olur dedi kolaylıklar ve başarılar diledi.
    Zekeriya beyle genel bir değerlendirme yaptık kendisi esnaflara konu ile ilgili duyuru yapabileceklerini benim de sanayi esnafını gezerek gerekli bilgilendirmeleri yapmam gerektiğini diğer konularda da ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.Kendisine hafta sonu dersleri nerede yapabilceğimizi sorduğumda  telefona sarıldı Recep bey diye biriyle konuştu, sonra bana döndü Fatih ilkokulu Müdürü Recep Beyi tanıyormusun? diye sordu,ben de namını duydum  daha tanışmadık dedim, o da tamam şimdi Fatih İlkokulu'na gidiyorsun O sana derslik konusunda yardımcı olacak dedi. Teşekkür ettim ve oradan ayrıldım.
        



      Fatih İlkokulu'na gittiğimde Müdür Odasında siyah saçlı,siyah bıyıklı gözlüklü genç bir müdür olan Recep Yeşilyurt ile tanıştık, kendisine durumu anlattım, müsadeleri  olursa hafta sonları Alaçam sanayi esnafı çıraklarına burada ders vermek istediğimizi belirttim.Kendisi müsade ne demek burası devletin okulu hepimizin okulu, sanayide çalışan çıraklar da bizim çocuklarımız, onların eğitimi için hepimiz üzerimize düşen ne varsa yapacağız dedi.Okulunun kapısını ve gönlünü çıraklık eğitimine açmış oldu.

     1987-1991 yılları arası Ustaöğretici olarak görev yaptığım sürece Alaçam Çıraklık Eğitimi olarak Motor,Elektrik , Soğuk Demir ve Kaynakçılık meslek alanlarında çıraklara Fatih İlkokulu'nda hafta sonları diğer usta öğretici arkadaşlarla ders verdik  bu süre içinde yukarıda isimlerini zikrettiğim kişiler dışında hiç bir yetkili kurslarımıza gelip siz burada ne yapıyorsunuz diye sormadı.Önce Samsun Çıraklık Eğitime bağlı olarak başladığımız eğitimler daha sonraki yıllarda Bafra Çıraklık Eğitimi Merkezine bağlı olarak devam etti.

Devam Edecek...





LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş