ALAÇAM DA ÇİFTÇİLERE YEM BİTKİLERİ TOHUMU DAĞITILDI


Haber Kategorisi : Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 21 Mart 2022 17:52
Okunma Sayısı : 1018
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile koordineli yürütülen Yem Bitkileri Ekilişini Artırma Çeşitlendirme ve Geliştirme Projesi kapsamında;

        Alaçam İlçemizde yem bitkisi tohumluğu dağıtım töreni düzenlendi. Programa İl Müdürü İbrahim Sağlam, Alaçam Belediye Başkan Yardımcısı Raif VATAN,  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımız Dr. Ali KORKMAZ, Oda ve Birlik Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Örgütleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Şube ve İlçe Müdürleri, teknik personel ve Alaçamlı üreticiler katıldı.

✔️Konuya İlişkin açıklama yapan İl Müdrü SAĞLAM;”Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile 2022 yılında uygulamaya koyduğumuz Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarını Artırma Projesi ile üreticilerimize % 60 hibeli olarak 42.000 kg silajlık mısır, 7.000 kg yonca, 5.000 kg korunga, 69.000 kg yem bezelyesi ve 10.000 kg hibe İtalyan çimi tohumluğu üreticilerimize hibe edilecektir. Toplam 133.000 kg hibe edilecek tohumluk ile 33.700 dekar yem bitkisi ekilişi sağlanmış olacaktır.

✔️Alaçam İlçemizde düzenlediğimiz program ile Alaçamlı üreticilerimize ile 3.500 kg silajlık mısır tohumu, 500 kg yonca ve 12.500 kg yem bezelyesi tohumu ve 700 kg hibe İtalyan çimi tohumu üreticilerimize hibe edilerek toplam 3.300 dekar alanda yem bitkisi ekilişi sağlanacaktır. Samsun Tarımına vermiş oldukları desteklerden dolayı ve her zaman yanımızda olduğunu hissettiren sayın Valimiz Doç.Dr. Zülkif DAĞLI beye, İlimizde yürüttüğümüz bitkisel ve hayvansal üretim projelerimize maddi manevi desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mustafa DEMİR beye şahsım, kurumum ve Samsunlu üreticilerimiz adına teşekkürlerimi sunarım.” dedi.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş