ALAÇAM DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI YAPILDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 21 Eylül 2023 19:52
Okunma Sayısı : 503
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Alaçam Kaymakamlığı

ALAÇAM DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI YAPILDI

 Alaçam Şehit Erdal Bolat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Alaçam Esnaf  ve Sanatkarlar Odası, tarafından Ahilik Haftası etkinliği düzenlendi.

 Alaçam Şehit Erdal Bolat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Alaçam Esnaf  ve Sanatkarlar Odası, tarafından düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı İlyas Acar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yaşar Görmez, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Aktaş, Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpşu, Siyasi Parti temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Alaçam Şehit Erdal Bolat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programda  Esnaf Odası Başkanı Vedat Özyılmaz, Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpşu, Belediye Başkanı İlyas Acar ve İlçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı birer konuşma yaparak Ahilik haftasını kutladılar.

            İlçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı konuşmasında, “Ahilik kardeşlikten gelen, ticarette usta-çırak ilişkisini esas alan, ancak tasavvufi bir yönü olan, esnafın ahlaklısını tarif eden bir gelenektir. Müslüman ahalinin Anadolu’da şehirleşmesiyle birlikte ahilik kültürü de gelişmiştir. Esnaf arasında birlik, beraberlik dayanışma gerektiriyor. Ahilik esnafın her müşterisine misafir gözüyle bakmasını gerektiriyor. Ahilik kültürünün egemen olduğu bir toplumda esnaf için zabıtaya gerek yoktur. Ahilik, esnafın sabah duayla işe başlayıp akşam şükürle işyerini kapatmasını ahlakını gerektiriyor. Meslek odalarımız kendi üyelerini ahilik bilinciyle yetiştirmesini istiyoruz. Bu kültürün usta çırak ilişkisiyle yapılmasını istiyoruz. Bu vesile ile esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyor bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.

                Program bu yılki ahilerin geçmişi ile ilgili biyografilerinin okunması, şet kuşatması ve plaket töreni Program sonunda katılımcılara ve öğrencilere ahilik pilavı dağıtımı ile son buldu.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş