ALAÇAM’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLANDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 16 Temmuz 2023 10:25
Okunma Sayısı : 656
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

ALAÇAM’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLANDI.

15 Temmuz Demokrasi şehitleri Sevgi YEŞİLYURT, Yeniköy Mahallesindeki Baba ocağında ve Şehit Muhammet Ali AKSU Doyran Mahallesindeki kabri başında dualarla anıldı. Samsun Valisi Dr. Zülküf DAĞLI, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR, İlçe Kaymakamı Fikret ZAMAN, Belediye Başkanımız İlyas ACAR, İl ve İlçe protokol üyeleri ,kamu kurum kuruluş müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte; 15 Temmuz şehidi Sevgi YEŞİLYURT' un Annesi Gülbeyaz YEŞİLYURT Yeniköy Mahallesindeki evinde ziyaret ettiler. Ziyaretinin ardından 15 Temmuz Şehidi Muhammet Ali AKSU'nun Doyran Mahallesi'ndeki kabri ziyaret edilerek, Din Görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. İstiklal Harbi Gazisi Arif ZENGİN ve Gelibolu Şehidi Nihat ÇELEB'nin kabirleri de ziyaret edilerek dualar edildi. Etkinliğin ardından Muhammet Ali AKSU'nun Doyran Mahallesinde yaşayan ailesinin evine ziyarette bulunuldular.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü etkinlikleri Şadibey Camiinde Akşam Namazı öncesi Şehitler için okunan Mevlid-i Şerif programı ile başladı. Saat 20:30'da Alaçam Cumhuriyet meydanından kortej eşliğinde başlayan Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü Cumhuriyet Meydanında son buldu.

Saat 21.00'da Cumhuriyet Meydanın devam eden program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran'ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Karayolları Kolin Fatih ortaokulu Müdürü Sayın Taylan METE ve Alaçam Fatih Kur’an kursu Müdürü Eyüp Macit Tarafından programın açılış konuşmaları yapıldı.

Programda Şehit Muhammet Ali Aksu’nun yeğeni Mehmet Akif Kurnaz tarafından okunan şiir büyük beğeni topladı. Şehitlerin yakınları konuşma yaparak duygu ve düşünceleri paylaştılar.

Şehit Kadir KARA İmam Hatip Lisesi ve Osman Tural İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu, Alaçam Anadolu İmama Hatip Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu. 15 Temmuz anı defteri protokol üyeleri tarafından yazılarak imzalandı. Program Saat 00:13’de tüm camilerden okunan sala ile son buldu.

Programa İlçe Kaymakamı  Fikret ZAMAN, Belediye Başkanı İlyas ACAR, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı  Yaşar GÖRMEZ, İlçe Emniyet Müdür Ramazan AKTAŞ,  İlçe Milli Eğitim Müdürü  Resul Özkurt, Gençlik Spor İlçe Müdürü Cansu Keskin KARAASLAN, belediye meclis üyeleri, kamu kurum kuruluşların müdürleri, şehit yakınları, gaziler ,muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş