15 TEMMUZ KALKIŞMASI ÜZERİNE

KENDİ PENCEREMDEN GÖRDÜĞÜM


Haber Kategorisi : Köşe Yazıları
Yayınlanma Tarihi : 15 Temmuz 2021 03:00
Okunma Sayısı : 2302
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi


 Tarih boyunca baktığımızda İlk Türk devleti olarak bilinen Büyük HUN Devletinden günümüze kadar kurulan bütün TÜRK Devletleri  karşı karşıya çarpışmalarla değil çeşitli ENTRİKALARLA yapılan iç karışıklıklarla yıkılmışlardır.
Tarih kitapları bunun çok fazla örnekleriyle doludur. Çünkü TÜRK Milletini göğüs göğüse çarpışmalarla yenemeyeceklerini en son ÇANAKKALE savaşında görüp KURTULUŞ SAVAŞINA asrın tokadını yiyen Düşmanlar yine eski senaryolarla milletimizin içine gizledikleri satılmış kişilerle bunu sürekli deniyorlar.

Maalesef tarih boyunca milletimizin dini inançları üzerinden gidilerek kendisini din alimi olarak gösterip ülkemizi bölmeye ve yok etmeye çalışmışlardır. Osmanlı Devletinin son zamanlarında Arabistan Yarımadasında Arabistanlı Lawrence(Lavrans) olarak bilinen İngiliz ajanı Arabistan yarımadasını ele geçirmek için oradaki halkları ayaklandırmış ve sonuçta Osmanlı Devleti Arap coğrafyasından çekilmek zorunda kalmıştır.

Yıl 1925 yine başka bir senaryo Kurtuluş savaşından sonra Irak sınırı konusunda İngilizlerle pazarlık yapıyoruz, Şeyh Sait adında bir şahıs yine dini duyguları istismar ederek doğu ve güney doğu Anadolu bölgelerimizdeki halkı isyan ettiriyor ve bu isyan altı ayda bastırılırken ekonomik olarak zayıf olan devletimiz daha da yıpranıyor ve biz Kerkük, Erbil ve Süleymaniye'yi kaybediyoruz.

Yıl 1930 yer İzmir'in Menemen ilçesi Kurtuluş savaşından sonra yenilikler gelişmeler devam ediyor belli yatırımlar, ekonomik hamleler yapılıyor bu sefer Sahneye çıkan isim Giritli Derviş Mehmet ve arkadaşları Menemen sokaklarında halkı isyana teşvik ediyorlar sonuçta iyi niyetli genç bir yedek subay Kubilay'ı şehit ediyorlar ve sonuçta üzücü olaylar ve ekonomik kayıplar.

Yıl 2016 15 Temmuz yine benzer bir olay Dini duyguları istismar eden Fethullah Gülen FETÖ cemaatine bağlı bir gurup bir askeri kalkışmaya yelteniyor. Yıllardır İnsanların dini duygularını istismar edip inandırıcılık sağlayan bu şahıs ABD deki malikanesinden ülkemizi bölüp parçalamak için büyük bir operasyona girişiyor sonuçta 251 vatandaşımız ŞEHİT oluyor, 2196 vatandaşımız gazi oluyor kendisine inanan binlerce kişi işinden gücünden oluyor, hapishanelerde yatıyor fakat kendisi ve yakın çevresi ABD ve diğer Türkiye Düşmanı ülkelerde krallar gibi yaşıyorlar. Yine bu kalkışmanın acı ekonomik bilançosu 350 milyar dolar olan yine ülkemizin gelişmesi ve büyümesine oldu. Hızla büyüyen ülkemizi bir kez daha tökezlettiler. Bu bitecek mi? asla . Geçmişinde büyük Devletler imparatorluklar kurmuş olan Türk Milletinin ilerlememesi için Emperyalist güçler hiç durmayacaklar fırsat buldukları her ortamda ülkemizi parçalamaya çalışacaklardır.

Bazen MEZHEP kavgasıyla bazen anlamının bile ne olduğu bilinmeyen SAĞ-SOL kavgaları ile bizi yıkmaya çalıştılar, Bizim çocuklar DARBE yapmış diyerek bazen başarılı da olduklarını sandılar ,Fakat yanıldılar! Ama düşmanda HİLE de çok PLAN da A planı tutmazsa, B planı devreye giriyor, olmadı C planını devreye sokuyorlar.

Daha önce IRAK’a demokrasiyi getireceğiz diye yola çıkıp SADDAM’ın başına ve Irak devletinin başına belalar getirip Petrol Kaynaklarına el koyanlar, ARAP BAHARI dediler, DEMOKRASİ getireceğiz diye, FAS, TUNUS, LİBYA, MISIR, SURİYE de neler yaptıkları ortada, KADDAFİ nin başına gelenler, Mısır’da  MURSİ’yi zindanlarda ölmesine neden olanların son amacı TÜRKİYE CUMHURİYETİ devletini bölüp, parçalayıp bu milleti esaret altına alıp yok etmekti.

15 TEMMUZ bu amaçla yapılmış bir projeydi, bir KALKIŞMAYDI fakat hesap edemedikleri unuttukları bir şey vardı! O da Türk Milletinin Vatanı, Milleti, Bağımsızlığı için  yapmaktan  kaçınmayacağı hiçbir şeyin olmadığıydı. Gerekirse Tankın altına yatacağı, gerekirse kurşuna siper olacağı…Fakat şurası bizim için acı gerçekti ki vuran da vurulan da TÜRK VATANDAŞIYDI.

O dış Mihraklar, O dış güçler, Emperyalistler, İslamiyet Düşmanları ellerini ateşe sürmeden MAŞA kullanarak bir şeyler yapmaya çalıştılar Şükürler Olsun ki YARADANA Türk Milleti İnancı ve İmanının kuvveti ile bu Musibetten de başarı ile kurtuldu.

Bu Ülkeyi Parçalamak İsteyen Düşmanlar PES ettiler mi? HAYIR! Başka isimler altında Hain Planlarını her zaman uygulamak için çalışacaklardır. Biz Uyanık Olup Birlik ve Beraberlik İçinde Olduğumuz Müddetçe Cenabı ALLAH’ın izniyle hep galip çıkacağız.  
Bir Daha 15 Temmuz ve benzeri Kalkışma ve Darbe Girişimlerini yaşamamak üzere , 15 TEMMUZ kalkışması sırasında ŞEHİT Olan vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan Rahmet, Gazilere Sıhhat ve Afiyet, yakınlarına metanet temenni ediyoruz.

Salih İLERİ
ALAÇAM- YAKAKENT POSTA




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş