1100 YAŞINDAKİ YAŞLI ÇINAR AĞACINA BAKIM YAPILDI


Haber Kategorisi : Doğa ve Hayvanlar
Yayınlanma Tarihi : 27 Nisan 2021 18:16
Okunma Sayısı : 1611
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy ilçesinde bulunan 1100 yıllık tarihi çınar ağacını bakıma aldı. Zarar vermeyen kimyasallarla ağacın etrafındaki çürük dokular ve mantar oluşmuş alanlar temizlendi. Başkan Mustafa Demir, “Burayı turizm destinasyonu olarak Samsunumuza ve ülkemize kazandırmayı planlıyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, anıt ağaçların uzun yıllar varlıklarını sağlıklı sürdürebilmeleri amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Tekkeköy ilçesi Hamzalı Mahallesi’ndeki 1100 yıllık çınar ağacının bakımını gerçekleştirdi. Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 3 yıl önce anıt ağaç olarak tescillenen 1100 yıllık, 18 metre genişliğinde ve 35 metre yüksekliğindeki çınar ağacı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından detaylı bir şekilde bakıma alındı. Ağacın kovukları, mantar oluşmuş alanları ve çürümüş dokular temizlendi. Zarar vermeyen kimyasal ilaçlama ve gübreleme yapılarak ağacın uzun yıllar yaşaması için gerekli tedbirler alındı.

Çalışmaları yerinde takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, anıt ağacın bulunduğu alanda bir proje geliştireceklerini ve burayı turizm destinasyonu olarak kullanmak istediklerini ifade etti. Başkan Demir, “1100 yıllık çınar ağacımızın ekiplerimizle birlikte restorasyonunu yapıyoruz. Türkiye’de bunun emsali bir kaç tane vardır. Tescilli anıt ağacımızın durumu çok iyi. Ağacımızın yeni teknikle birlikte bakımını gerçekleştiriyoruz. Bu çınar ağacının uzun yıllar daha yaşatma noktasında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ağacın bulunduğu mülkiyetin sahibi Hamdi Akbaş ise ağaca bakım yaptıkları için Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş