YAKAKENT TE DOĞAYA ATILAN ATIKLARI TOPLAMA ETKİNLİĞİ YAPILDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 03 Mayıs 2024 22:29
Okunma Sayısı : 368
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Yakakent Belediyesi

YAKAKENT TE DOĞAYA ATILAN ATIKLARI TOPLAMA ETKİNLİĞİ YAPILDI

  Ormanlarımızı yanmadan korumak için yangınlara neden olan atıkları "Orman Benim" kampanyası ile temizliyor, doğamızı koruyoruz.

Tarım ve Orman Bakanlığı'mızın 81 ilde eş zamanlı başlattığı kampanya ile Yakakent ilçesin de insan kaynaklı yangınlara karşı doğaya atık atmama ve atılan atıkları toplama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Belediye Başkanı Dr. Şerafettin Aydoğdu, Alaçam Orman İşletme Müdürü Ali Hakan Çelik, Kamu Kurum Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Kurum personelleri, Doğa Dernekleri ve vatandaşlar katılım sağladı.🌲🌳🍀

Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt vs. gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu için son derece tehlikeli olduğunu ifade eden Yakakent Belediye  Başkanı Dr. Şerafettin Aydoğdu; "Her yıl seyahat halindeki araçlardan atılan, ormana yakın yerleşim yerlerinde rüzgarlarla ormana sürüklenen, orman yakınında yapılan piknik gibi etkinlikler sonrası bırakılan ve doğaya karışan atıkları bugün hep beraber topladık. Orman Benim kampanyasıyla toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi adına ormanlar hepimizin emaneti olup hep birlikte korumamız gerekiyor" dedi.

,



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş