MEMUR SEN 1 MAYISI SAMSUN DA KUTLADI

EMEĞİN VE EMEKÇİNİN GÜR SESİ SAMSUN'DAN YÜKSELDİ


Haber Kategorisi : Güncel Haberler
Yayınlanma Tarihi : 01 Mayıs 2024 22:46
Okunma Sayısı : 328
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

MEMUR SEN 1 MAYISI SAMSUN DA KUTLADI

        Memur-Sen teşkilatı ve bağlı sendikaların üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Samsun’da buluştu. “Emek, Vicdan, Adalet” temasıyla gerçekleştirilen mitingde, Samsun Kurtuluş Yolu’nu dolduran binlerce emekçi hep bir ağızdan talep ve beklentilerini haykırdı.

Mitingde Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kudüs Başkanı Fevzi Ahmet Şaban, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetimlerinin yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun’da faaliyet yürüten STK’ların temsilci ve gönüllüleri ile binlerce teşkilat mensubu katıldı.

Mitingde konuşan Ali Yalçın, “1 Mayıs, çalışanların büyük kurultayıdır… Bugün emeğin, emekçinin sesinin en gür çıktığı gündür. Emeğin, emekçinin ideolojik çatışma aparatına dönüştürüldüğü, emek gündeminin değil şiddetin konuşulduğu 1 Mayıslar Memur-Sen’le birlikte geride kaldı. 11 Hizmet kolumuzla, hizmeti merkeze alan sendikal anlayışımızla, yeni bir yol açtık. 1 Mayıs’ı bir kurultay kabul ederek, şiddetin, kanın, çatışmanın değil emeğin, emekçinin konuşulduğu bir güne dönüştürdük. Biz diyoruz ki 1 Mayıslar emeğin güç birliği yaptığı, küresel sömürü düzenine karşı sözün yükseldiği dayanışma zeminleri olmalı. Çünkü Dünyada adaletsizliğin zirve yaptığı, emeğin ve alın terinin horlandığı, ekonomik istikrarsızlığın her geçen gün derinleştiği zamanlardan geçiyoruz. Dünya bir yangın yerine dönüştü… İnsanlığın vicdanı korkunç yaralarla kavruluyor. Savaşlar, çatışmalar bütün dünyayı sarıyor. Geçen yüzyılda, zaten adaletsizlik üzerine şekillenen kurumlar, sorunları kangrene dönüştürdüler. Emperyalistler, küresel kaos stratejisini derinleştiriyor. Açık söylüyorum, bu gidiş, gidiş değil! Cennet vaadiyle kurdukları cinnet düzeni insanlığı yok ediyor. Kirli stratejileri insanlığa kan ve acıdan veriyor. Çıkardıkları krizleri aşmak için insanlığı ateşe atmaktan çekinmiyorlar. Biz onun için direneceğiz ve insanlığın umudunu artıracağız” dedi.

Vergide adalet istiyoruz

Memur-Sen teşkilatının ülkenin değerleri ile hareket ettiğini ve bunu birçok kritik noktada taşın altına elini koyarak gösterdiğini söyleyen Ali Yalçın, bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla emeğe, emekçiye ve millete hizmet etmeyi sürdüreceklerini vurgulayarak, “Biz çelişkileri gösterip bir sistem öneriyoruz. Enflasyon alım gücümüzü düşürüyor, milli gelirden aldığımız pay azalıyor, vergi yükümüz artıyor. TÜİK verilerine göre ücretliler 2015’te milli gelirden % 43 pay alırken bugün % 30’lar seviyesinde. O yüzden biz mevcut ekonomik koşullara dönük ek tedbirler alınsın, dolaylı vergiler azaltılsın, matrahlar artırılsın gelir vergisi ücretlilerde yüzde 15’e sabitlensin, vergi yükü sabit gelirlinin sırtından alınsın istiyoruz. Onun için biz, enflasyon farkı için eşel mobil diyoruz, kira yardımı diyoruz, bayram ikramiyesi diyoruz. biz fiyat spekülasyonu yaparak haksız kazanç elde edenleri iyi biliyoruz. Ekonomik istikrarsızlıktan faydalanarak kazanç elde edenleri de biliyoruz. Soruyorum buradan… Enflasyon artışından Sermayesinin hiç sorumluluğu yok mu? Şirket enflasyonu konusu neden gündeme taşınmıyor? Tekrar ediyorum, biz sabit gelirliler, kamu görevlileri olarak; Vergide adalet istiyoruz. Dolaylı vergiler düşürülsün, gelirde adalet sağlansın istiyoruz. Ücret skalasındaki çarpıklık giderilsin, memurun alım gücü yükseltilsin istiyoruz” dedi.

Memur-sen Eğitim Bir Sen genel başkanı sayın Ali YALÇIN konuşmasında ,Emeğin ve emekçinin hakkını Samsun Kurtuluş Yolu Meydanı'ndan bize kez daha haykırdık. 

İstiyoruz ki;

◾4688 sayılı sendika kanunu güncellensin, uluslararası normlara uyumlu hale getirilsin.

◾1. Dereceye 3600 verilsin, kamu görevlileri arasında ayrım yapılmasın.

◾Toplu sözleşme ikramiyesi yeniden uygulamaya geçirildi, düzenleme geciktirilmesin. 

◾Emekli aylığı ile görev aylığı arasındaki fark giderilsin, emekliler de refahtan payını alsın. 

◾Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın, sendikal yasaklar kalksın, 

◾Emek karşılığını bulsun, dayanışma aidatı gelsin. 

◾Hakem kurulu adil davransın kararlarında hakakiniyeti gözetsin.

◾Kamu personel sistemindeki aksaklıklar giderilsin, mülakat kaldırılsın. 

◾Görevde yükselme ve ünvan değişikliği yapılsın. 

◾Bayram ikramiyesi gelsin, memur bayram etsin. 

◾Koruyucu giyim yardımının önündeki engeller kaldırılsın. 

◾Kira yardımı verilsin, memurun geçim sıkıntısı bitsin. 

◾Vergide adalet sağlansın, gelir vergisinde oran sabitlensin. 

◾Yardımcı hizmetle sınıfı Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilsin. 

◾Eş durumu tayini çözülsün, anneler-babalar evlatlarına kavuşsun. 

◾Afet bölgesindeki memurlar unutulmasın. 

◾Mühendisler ve teknik personel görülsün, meslek kanunu hayata geçsin. 

◾Üniversite personeli tayin olsun, sorunlar tarih olsun. 

◾Disiplin affı gelsin, mağduriyetler sona ersin. 

Her fırsatta ve platformda emeğin ve emekçinin hakkını savunmaya devam edecek, sorunları çözecek iyi ki Memur-Sen var dedirtmeye devam edeceğiz, dedi



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş